01 - IntroВ гийк средите има безкрайно много течения, най-различни фендъми, групи, клики, касти и т.н. Същевременно обаче една аксиома ни обхваща до един – всеки обича класации! И тъй като, при цялата ни уникалност, екипът на ShadowDance все пак влиза под шапката „всички“, решихме да започнем серия от класации. И разбира се, какво по-подходящо начало от фентъзи поредиците?

Отне ни известно време да решим кои заглавия са подходящи за този материал. Ще забележите, че Властелинът на пръстените не присъства. Екипът прецени, че тъй като епосът на Толкин е една история, разцепена в три кратки тома, той по-скоро няма място в класация, фокусирана върху поредици. Съответно, всички заглавия тук са или мащабни саги, разстлани в множество томове, или отделни истории, споделящи общ свят. Всеки номер в класацията идва с библиография и годината на излизане в оригинал.

Както винаги, ще има доволни и недоволни, съгласни и несъгласни, изненадани и провидци. Ако спадате към последните, пишете ни на мейла на списанието, защото обмисляме да ставаме брокери…

И с този леко дрогиран увод, ето го номер 10…

Roland