Ужасът! Ужасът!

Ще си поговорим за това кога и как се е зародил жанрът на хоръра, по какъв начин се е изменял с течение на човешката история, как е пуснал пипала в популярната култура и защо толкова много хора обичат да усещат как кожата им настръхва, по гръбнака им пробягва хладна тръпка, а устите им едва задържат уплашен крясък.

Ще се спрем на ужаса в литературата, киното и игрите, ще ви разкажем за част от своите любими творци и произведения в тези сфери на изкуството, ще хвърлим поглед и върху по-независимите и неизвестни проявления на жанра.

Избрано

Locke & Key

Най-голямото достойнство на Locke & Key за мен лично са прекрасните, сложни и многопластови персонажи. В тяхното извайване авторът Джо Хил определено се проявява като изключителен познавач на...

От:

Избрано

Любими хорър филми на ShadowDance

Привет, любители на ужасите! Каква по-подходяща медия за порядъчно смразяване на костите от филмовата? Без повече предисловия ви оставяме в страховитата компания на тези любими наши 12 заглавия! 

От:

Профили

Творчеството и животът на Адриан Лазаровски

Загубата на една личност от подобен калибър, която с таланта, трудолюбието и перфекционизма си задава нови стандарти в сфери като преводачество, рок-журналистика, радио-романи, писане и като цяло...

От:

12