Миналата събота, 10-и юли, бяха раздадени първите български награди за настолни игри. Връчвани от новосъздадената организация „Игра на годината“, наградите са в три категории:

  • Игра на годината, в която се състезават по-леки заглавия, локализирани на български език.
  • Международна игра на годината, за която критериите са същите, с тази разлика, че езикът трябва да бъде английски. Разбира се, това разширява многократно отговарящите на условието заглавия.
  • Експертна игра на годината, където сили мерят вече по-сложни и стратегически игри, отново налични на английски език.

По-рано през годината, на 19-и юни, бяха обявени номинираните игри в различните категории:

Журито, състоящо се от десет родни експерти по настолните игри, един от които е и нашата скъпа Aravala, избра за победители в трите категории съответно Една дума, MicroMacro Crime City и Dune Imperium.

Екипът на рубрика игри на ShadowDance подкрепя напълно инициативата. Изключително сме доволни от ентусиазма и професионализма, с които организаторите и журито осъществиха първите български награди за настолни игри. Щастливи сме да от факта, че с много от номинираните игри вече сме ви запознавали.

Повече подробности за организацията и наградите можете да намерите на техния сайт. Можете да изгледате и записи на стриймовете от номинациите и награждаването.