main-page-1След четири литературни класации, в които подредихме съответно любимите на екипа фентъзи поредици, фентъзи герои, фентъзи героини и фантастични романи, сменяме медиата и обръщаме поглед към сериали с фантастичнa и фентъзи жилка. Първоначално се опитахме отново да ги подредим в класация, но след сериозни трудности решихме поне за тази статия да се откажем от йерархичната структура и просто да ви споделим някои от телевизионните предавания, които авторите на ShadowDance обичат. Този път подборът е още по-субективен, като някои от заглавията са харесвани едва от един-двама от членовете на екипа. Затова пък гарантирано всички текстове са писани от страстни фенове.

Вместо подредбата по места, разделихме предложенията ни в тематични категории. Къде по-естествено, къде малко по-насилено, но в крайна сметка с целта да ви предложим една приятна за четене, разнообразна и сравнително балансирана статия. Както всеки main-pageпът, държа да отбележа, че не претендираме за изчерпателност, особено предвид какъв потоп от добри продукции се изсипва през последните години. Надяваме се всеки да открие по нещо, което е пропуснал, и да му даде шанс, а гледалите всички предложения в статията – да открият интересни мнения за любимите или не толкова любимите сериали.

И последно, преди неизменно да попитате: не, Игра на тронове не присъства в статията. Не защото не харесваме продукцията на HBO, напротив. Само че идеята ни този път не е да класираме заглавия, а да пишем за онези, които може би сте пропуснали по една или друга причина. Епичният сериал в света на Джордж Мартин се превърна в един от най-популярните телевизионни феномени през последните години и надали остана някой, който не е чувал за него, така че решихме да ви спестим поредната хвалба по негов адрес. С тази уговорка, заповядайте в скромната ни разбивка на любимите фантастични и фентъзи сериали на ShadowDance.

Random