Въпреки че ShadowDance е преди всичко местенце за „фантастичното във всичките му проявления“ (както обича да казва колегата Random), и ние сме хора, и ние се радваме на качествените заглавия, независимо от жанра. И след като вече си свършихме работата по утвърждаване на идентичността на списанието и ви представихме Фантастичните сериали, които не бива да изпускате (ненаситните могат да се поровят за още класации тук), решихме, че е дошъл моментът да ви зарадваме и с една „нефантастична“ класация на любимите ни сериали.

Условието беше просто и ясно – без фентъзи/фантастика и ситуационни комедии. Екипът обаче, вместо да се възползва от тази огромна свобода и да изненада с някое апокрифно заглавие или българска класика, в крайна сметка избра 15 англоезични сериала от новото хилядолетие. В класацията няма да откриете френски продукции (нито немски, испански, албански…), няма да попаднете и на любимия си сериал от 1970-а. В което няма нищо странно – в последните две десетилетия англо-американските телевизии започнаха да ни заливат с все повече качествени и разнообразни заглавия. Кое по-напред?

И все пак, за да направим нещата малко по-интересни, към позиции 15~04 от класацията ви предлагаме и по едно специално каре. То включва допълнителна (и по-кратка като обем) препоръка от член на екипа, чийто любим сериал е останал извън почетните петнайсет. Винаги сте се чудили кой сериал би ви препоръчал Moridin? Няма нужда да гризете нокти от вълнение, трябва само да се разтърсите из страниците 🙂

Вече сме си научили урока и знаем, че няма смисъл да напомняме как подредбата ни никак не претендира за изчерпателност, а просто представя вкуса (и понякога постния ТВ бекграунд!) на десетина души. И затова, преди да завърша с класическото пожелание, натъртвам:

Ще се радваме изключително много да споделите кои драматично важни сериали сме изпуснали за сметка на незаслужили такива! И за да ви покажем колко точно ще се радваме, всеки, който в коментар под статията изброи поне пет любими свои заглавия, ще участва в томбола с награда ваучери за VR стаята със загадки  Escape reality.

Приятно четене!

Killua