Приятели, за втори път списанието ще организира епичен Фантастичен Куиз, този път на второто издание на фестивала Настолен град, който миналата година посетихме и ви представихме. Вълнението е голямо! Предния път, когато проведохме подобна викторина беше на софийския Sofia Board Game Weekend, като победителите отнесоха разнообразни награди, а голямата награда в лицето на страхотната Sagrada бе раздадена на томбола между всички участници. Тази година планираме повече награди и още повече отбори!

Малко и за фестивала. Настолен град е голямо изложение за бордови игри, което се провежда за втора поредна година във Велико Търново. На 23 и 24 февруари ще можете да разгледате десетки изложители с издавани и все още неиздавани игри, да участвате в доста на брой турнири, както и да видите демонстрации на авторски настолни игри. Екипът ни си прекара страхотно на миналогодишното събитие, така че очакваме супер организация и страхотен дух и този път 🙂

Пълната програма на събитието и подробности за мястото можете да видите на сайта, като прави впечатление значително по-голямото разнообразие спрямо първото издание. Този път ще имаме възможност да се насладим на ескейп-стаи, дедуктивни игри, отборни предизвикателства, пиксел-арт работилници и какво ли още не.

Нашият фантастичен куиз започва в неделя от 11:30ч, като за записване можете да разгледате фейсбук събитието ни. Както и на предното издание, това което отличава тази викторина, е че тя сама по себе си е мини-настолна игра! Всички отбори ще разполагат със специални умения, които могат да прилагат по време на игра и да надделеят над противниците. Очакват ви въпроси от всички сфери, в които списанието е активно – игри, сериали, книги и филми. Очакваме от вас да блеснете с познанията си из голямото фантастично море от въпроси, с което ще ви залеем. За най-смелите имаме и специална селекция Trip-level загадки, на които по всяка вероятност дори ние не знаем отговора.

Очакваме ви във Велико Търново! А ако ви се пътува и по-сериозно из България, защо не посетите и Старозагорски минерални бани на страхотното ново издание на фестивала През 9 Земи: Бъдеще предварително, където пък с нашия приятел авторът Хараламби Марков ще водим работилница по светостроене в събота на 23 февруари. Надяваме се да се видим и там 🙂