Почти се свърши и октомври! Едва ли сте пропуснали, че този месец беше невероятно интензивен за нас със започването на кампанията, с която набираме средства за първия си печатен брой! И тъй като темата на броя, както вече знаете, е киберпънк, ние решихме да действаме съвсем пънкарски и да оставим изкуствените интелекти да ви напишат това редакционно, тъй щото да видим в тази шарена есен на 2019 колко близо сме до киберапокалипсиса.

Започнахме от няколко прости фрази, за да видим как ще се справят какво да построят върху тях няколко популярни сайта за автоматизирана журналистика. Резултатите бяха… интересни.


(от сайта https://gpt2.ai-demo.xyz/ на Науман Мустафа, ползващ модела GPT2)

Ще бъде много киберпънков Хелоуин! Ще бъде пълен до горе с много големи неща, които ще се случват. Надявам се, че сте били екстра внимателно за този кратък половин час. Аз съм тъжен.

Ауч.

Тази среща на хелоуинското училище се провежда от Нова Зеландия:
Скъпи Rivertooth и всички вие клубни приятели, току-що получихме притеснително съобщени-COMAXITMING THIS BSUCK YOU не сме сигурни как да се чувстваме… Всъщност почакайте, определено сме сигурни, че никой не е в безопасност. Така че ще прогоните ли своите соло-демони? Ами… недейте.

(Стряскащо начало. Продължаваме нататък.)


(от сайта https://deepai.org/machine-learning-model/text-generator на Конър Лей)

Идва Хелоуин, а ние се вълнуваме само от киберпънка!

Няма много характер. Това, за което не ни пука, е идеята, красотата ѝ, реализма и доброто. Каква страхотна история би могла да има тази поредица, но всичко е лъжа.

Мисля, че просто да поставиш на едно място всичките си любими книги в крайна сметка би било да избираме своите любими неща и да се връщаме назад и през друга поредица книги. Това би било страхотна поредица. Беше проста идея – щяхме да създадем книга, заглавието щеше да бъде линк към друга книга в тази категория и така щеше да се получи цяла книга. Нещата трябваше да са свързани: тема, сюжет, герои, история, епизоди… и т.н.

Беше моя идея да създам по-дарк поредица, за тъмната страна на хоръра. Прочетох една друга книга, която се казваше: сънувах „Какво от това? Страшен страшен филм“. В романа, имаш няколко различни хорър филма и теми, които ще реализираш в следващите 12 месеца – ако искам да продължа да пиша хорър филми и тази поредица, това ще е шедьовърът.

(Дооообре… малко повече кохерентност (не) и хорър тематика! Приближаваме се до… нещо. Втора проба там.)


(от същия сайт)

Този месец всичко ни е киберпънк! Но също, Хелоуин чука на вратата. Другата причина да му отдадем повечко внимание: имаме голям, но и ограничен брой телевизии, социални медии и новинарски издания. Ние обаче сме също така най-влиятелната медия за това (факт!). Така че ще правим прес-рилийз на 26 октомври. Къде ще го сглобим?

Въпреки че не мога да кажа нищо повече за медийния рилийз от прес-рилийза, не можем да дадем никакви детайли за този прес-рилийз на този етап. Ако се интересувате от повече информация, моля вижте въпросния прес-рилийз или се свържете с нас на:

International.

Ние сме мултидисциплинарен екип от дипломати от различни западни държави, които работят с Корейското посланичество в ООН, заедно със социални медии и журналисти от Сеул и Вашингтон, САЩ. На моменти сме били въвлечени в кибер-протобуфундади. Но в последните години, подобни усилия бяха насочени към позитивен маркетинг и спомогнаха да се създаде една от най-устойчивите и устойчиви световни истории за човешки права. Дипломатическият ни екип се води от Маджда Хатем Джарудзадех, неправителствена организация (международна медия), фокусирана върху човешките прав в Южна Корея, и неправителствена организация, работеща в синхрон с различни международни правови власти.

Има ли някаква истина в тези твърдения?

(Има ли действително? Нещата с този опит ескалираха доста, не само заради разкритията за ShadowDance като екип от опитни международни дипломати, но и заради кибер-протобуфундадите. Опитваме другаде…)


(от сайта https://talktotransformer.com/, който определено препоръчваме ако ще завладявате света с ИИ)

Този месец всичко ни е киберпънк! Но също, Хелоуин чука на вратата. Нещата са такива и си го знаем! Тази година имаме доста готини артове, за да отпразнуваме с вас един от най-ужасните празници отсам Хелоуин.

(Кратко, но качествено начало. Още един опит.)


(от същия сайт)

Този месец всичко ни е киберпънк! Но също, избираме нов кмет, а Хелоуин чука на вратата. Което определено ще е странно. Но също…. се чувствам съвсем като онзи пич в Empire, който се връща на старата си работа, само че сега новият кмет не е щастлив.

Нашият кмет е странна птица. Името му е Уилям Хенри „Чуи“ Белия – пенсиониран компютърен нърд, който не може да се отърве от обсесията си по някаква видео игра на име „Doom“. Малко е луд. Не може да спре сина си да стане кибернавт, но обича играта и няма как да не си мисли, да, това е нещо, което можем да правим на тази планета. Това е бъдещето ни.

Сега вие хора (и имам предвид наистина вие) трябва да решите, коя версия на тази въображаема нация бихте искали да продължи напред и да еволюира. Какво искате да видите: Doom или Doom II? Коя от игрите искате да създадем? Кое е най-съвършеното име за нация? Какво би било най-подходящо за Doom III? Ако искате да гласувате за някоя от тези възможности, ето как..

(Уау! Включването на изборите доста политизира текста, но усетихте ли киберпънковата страст и страх по бъдещето? А пенсионирания компютърен нърд? Хайде, последен опит.)


(от същия сайт)

Този месец всичко ни е киберпънк! Но също, избираме нов кмет, а Хелоуин чука на вратата. А пък ние сериозно сме се захванали да строим по-добър киберпатриотизъм. Което означава нови кибер-градове, градове без пътища, без стени и т.н. Но ще ви кажа, за всеки случай, понеже съм малко нещо гийк, все пак не съм строител на градове… и не съм нърд. Просто е нещо, за което е готино да си гийк. Така че да кажем, просто има хора, които искат да създадат градостроене-без-простотии и се надявам този малък експеримент да е добра стартова точка за тях.

Но нека да си представим, ако може.

Ще построим град в средата на моя собствен двор. И ще идват хора от всички части на обществото, ще се трудят заедно по него, за да го накарат да работи. Казва се „Шифърпънк“, най-новата и най-грандиозна версия на киберпънка, и още е „under construction“.

(ДА! ДА! Получи се! И то как се получи! Киберпатриотизъм! Гийкщина! Градостроене! Всички работим заедно! Шифърпънк! ОМГ ОМГ ОМГ!)


И така, след като TalkToTransformer на практика създаде по-добро редакционно, отколкото ние някога бихме могли, остава ни да завършим с тази също тъй автогенерирана мъдра мисъл от https://inspirobot.me/. Наслука, скъпи приятели, и ако перспективата изкуствени интелекти да пишат домашните ви или писмата ви към общината ви допада, не пропускайте да заявите своята бройка от ShadowDance #1: Киберпънк!