SDСлед като януари на 2016-а се изниза, можем да констатираме, че новата година за момента не се различава коренно от онези преди нея и надали ще бъде предречената от Сенкопровидника година на чудесата, в която ShadowDance най-сетне установява световна хегемония и авторите на екипа си получават накуп всички хонорари със задна дата.

Въпреки това космическо по мащабите си разочарование, за разлика от миналата година, когато през януари сме публикували завидните… 4 материала, тези година започнахме с далеч по-оптимистична бройка – 21. Всъщност, продължаваме да затвърждаваме здравословния навик да ви предлагаме по нещо за четене във всеки работен ден от седмицата. Разглеждам януарските ни текстове, пишейки това редакционно, и се радвам, ама наистина много, колко разнообразен месец се е получил откъм съдържание. Клише-неклише, определено ми се струва, че почти за всеки от читателите ни има по нещо интересно, а на нас авторите писането като че ли ни става все по-приятно. Трудно е да решиш кои са хайлайтите на един толкова добър за списанието месец, но все пак ще се пробвам, а понеже малко закъсняхме с редакционното, ще си позволя да включа и материалите от първите дни на февруари.

Още първата ни статия за 2016-а беше ударна – продължението на обзора на фестивала за независимо кино Sofia Independent 2015, с което един от най-новите шедоуденсъри, Intery, направи поредното си силно включване. Почти по петите я последва друга голяма статия – тази за любимите фантастични сериали на ShadowDanceКогато още на следващия ден Trip нахвали не какво да е, ами фентъзи роман, се зачудхиме дали все пак не са настанали различни времена и Пророчеството няма да се сбъдне. Уви, подведени бяхме, но сянката расте все по-силна! В крак с усилието да изграждаме добри навици, пуснахме Евъргрийн за трети пореден месец, в който споделих отново разпалената си любов към една от най-човешките фентъзи поредици. Първият ден на февруари донесе ревю на щедро похваления нов роман на Иън Макдоналд, който се надяваме да видим скоро и на български. А вчера пък публикувахме един от онези текстове, които мен лично ме зареждат с енергия за работа за поне месец напред.

Всъщност, надявахме се в това редакционно да можем да се похвалим с още няколко новини. За момента ще ги запазим в тайна, тъй като нещата понякога се случват по-бавно, отколкото ни се иска, но пък важното е в крайна сметка да се случат. Можем обаче да споделим, че екипът на списанието наскоро започна да предприема конкретни стъпки, които да ни направят още по-редовни, организирани и продуктивни. Стискайте ни палци да се получи! И ни пишете – тук, във форума, по мейли, на телефоните ни, които сте свалили нелегално от базата данни на МВР, както сварите. Шегата настрана, обратната връзка от читателите ни е страшно важна и нахъсваща, а разчитаме на вас и за предложения как да направим списанието по-добро. Ако пък имате идея за материал, който би могъл да пасне на ShadowDance, свържете се с нас, за да ни питате дали имаме интерес към него, ще се радваме много.

Рандъм

03.02.2016