Годината на Yan

2018 г. беше странна година, в която се случиха доста събития, някои хубави, други не чак толкова, но като тегля чертата, оставащото чувство е позитивно.

ТОП 5 за 2018

5. Изпълнено книжно предизвикателство!

Успях да си изпълня предизвикателството в Goodreads и да прочета поне 60 книги през годината, което предвид професионалната ми натовареност си беше малък подвиг. Добре, че е Киндъл и умението да чета в движение. За цялата година се пребих само веднъж и то защото не бях отчел, че ремонтират булеварда и има безразборно разхвърляни строителни материали.

4. Финалът на книгите за Кейт Даниелс

Свърши поредицата за Кейт Даниелс на Илона Андрюс. Тук чувствата са горчиво-сладки, защото сега ще ми се наложи да си търся заместител, но пък писателското дуо има достатъчно други проекти, така че ще има какво да се чете.

3. Nintendo Switch

Последната (засега) конзола на Нинтендо се утвърди като хита в семейството и стана най-използваната джаджа вкъщи след четките за зъби. Удоволствието да цъкаш Diablo, Zelda, Mario и още една камара заглавия практически навсякъде е несравнимо. По последни сметки с Ghibli вече сме навъртели над 200 часа на Mario Kart 8 Deluxe и играта не ни е омръзнала ни най-малко.

2. Изложението в Есен / Kickstarted board games

През 2018 г. осъществих една мечта и благодарение на Aravala и Rex двамата с Ghibli имахме удоволствието да посетим изложението за настолни игри в Есен, Германия. Подробните ни впечатления са описани тук. Междувременно пристигнаха една камара настолни игри, които бях подкрепил в Kickstarter, и болшинството изпълниха, а някои направо надхвърлиха очакванията ми. Добра година за хобито.

1. ShadowDance hits 18

Списанието стана пълнолетно и скоро ще ходи в университет :D. Шегата настрана, но отрочето расте и се развива в посока, която може само да ме радва. Конкурсът за нови автори в края на миналата година надхвърли и най-смелите ми очаквания и бъдещето изглежда светло.


Топ 3 на очаквания и надежди за 2019

3. Година на страхотните настолни игри

Няма какво да се лъжем, последната петилетка е страхотна за настолните игри. Излизат много и качествени заглавия и сега е един отличен момент да се запалите по хобито. Някои от игрите, които очаквам с огромно нетърпение през 2019 г., са – Tainted Grail: The Fall of Avalon, мрачна игра с богата история и феноменални миниатюри (при все че въобще не са основното в нея); The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth – масивно приключение в Толкиновата Средна земя, която се задвижва от мобилно приложение, и съдейки по работата, която FFG са свършили с Mansions of Madness, ни очаква нещо страхотно; Court of the Dead: Mourners Call, феноменално изглеждаща игра, в която се борите за надмощие в подземния свят; Middara – 2019 е годината, в която тази страшно амбициозна приключенска игра с аниме естетика, страхотни миниатюри, интригуваща история и тонове съдържание може би най-сетне ще види бял свят; Call to Adventure – играта, в която се опитваме да създадем героя с най-интересни умения и съдба, като в първия експанжън ще може да цъкате във вселената на Патрик Ротфъс, а във втория – в Cosmere на Брандън Сандерсън.

2. Star Wars Episode IX

Роланд вече го е написал доста добре в своите очаквания, така че нямам какво много да добавя. Иска ми се страхотен Епизод 9, който да завърши достойно поредицата. Оттам насетне, каквото сабя покаже.

1. Най-добрата година за ShadowDance

Екипът се разрасна, готвим няколко доста интересни проекта и живот и здраве заедно имаме възможността да превърнем 2019 в годината на ShadowDance!