Не можахте да повярвате, че Игра на Тронове оживява на екран, но чудото стана и то повече от успешно!

Пищяхте от щастие при мисълта за Геймъновите Американски богове под патронажа на Starz и ето че до премиерата на първи епизод остават само няколко дни!

Треперите от вълнение да научите повече за предстоящото реализиране на Хрониките на Кралеубиеца, отрочето на Патрик Ротфус, чиято екранизация също се очаква в обозримото бъдеще!

Последната новина, която със сигурност ще ви накара да вдигате тостове и да препрочитате книги, е, че драматичните перипетии по филмирането на Колелото на времето са към своя край. Досегашните събития, съпътстващи реализацията на грандиозния проект, включваха обещания, уговорки,  съдебни процеси за права и мистични епизоди, появяващи се посред нощ.

За наша радост обаче, явно преговорите между Sony и Red Eagle Entertainment са достигнали до щастлива развръзка и дори се посочва името на човека, който ще се заеме със сценария и продуцирането. Това е Рейф Джъдкинс, известен с работата си по Agents of SHIELD, Chuck и Hemlock Grove.

Историята, разгърната в  цели 14 книги, предлага огромен материал за адаптиране и като една от най-обичаните фантастични поредици изобщо вдига сериозно както очакванията на публиката, така и отговорността на хората зад проекта.

Оттук нататък ни остава само да правим магии против уроки, с надеждата, че най-сетне всичко ще се реализира както трябва и ще видим още от най-почитаните герои в жанра, пренесени на малкия екран.