С удоволствие ви съобщаваме, че веднага след празничните дни ще приветстваме световноизвестния руски фантаст Дмитрий Глуховски тук в България! Авторът на трилогията „Метро“ идва в София специално за премиерата на най-новата си антиутопия, написанa директно в аудиоформат за Storytel.

С още по-голямо удоволствие искаме да ви съобщим, че екипът на ShadowDance ще има възможността да осъществи ексклузивно интервю с автора. Знаем, че Глуховски и Метро имат много фенове в родината, така че ви предоставяме възможността да ни предложите въпроси за интервюто 🙂 Както обикновено, най-успешният въпрос го очаква награда, предоставена любезно от организаторите от Storytel, която е безплатен тримесечен достъп до платформата, на която ви очакват над 400 аудиокниги на български и над 50 хиляди на английски. Очакваме вашите предложения за въпроси до неделя, 26 май тук или на фейсбук поста на страницата на списанието.

С автора ще успеете да се срещнете и всички вие! На 27 май (понеделник) от 18:00 часа Глуховски ще се срещне с българските си фенове в едно специално събитие в подземията на НДК, създадено за да ни пренесе в атмосферата на  аудиосериала Граничен пост. Сериалът е в българската апликация на Storytel от 16 май, едновременно с руското му излизане. Преводът е на Васил Велчев, а историята звучи на български с гласа на Момчил Степанов.

Представяме ви и малко информация от организаторите за събитието и за историята на новия аудиосериал.


С Граничен пост авторът на Meтро 2033 създава последната си история в уникалната за него постапокалиптична стилистика. След смъртоносна гражданска война, в която се използват и забранени оръжия, Русия е само малка останка, от това, което е била. Границата на Московската империя е едва на няколкостотин мили от края на града, до брега на река Волга, която е напълно отровена с радиоактивни отпадъци. Никой не е дръзвал да премине единствения останал цял железопътен мост към другия бряг на реката от години. Досега… С тази разтърсваща история за греха, изкуплението и отговорността към поколенията, кралят на антиутопията ни предупреждава какво може да се случи, ако светът забрави миналото си и се отдаде на омразата.

Журналист и писател, Глуховски е глобално известен с умелото съчетание на научна фантастика и трилър, както и с острите си политически коментари. След огромния успех на първата му книга Метро 2033, романите му са преведени на повече от 30 езика, а светът от “Метро” е пресъздаден в изключително успешна компютърна игра. Самият Глуховски казва, че Граничен пост е неговата последна антиутопия, след която ще експериментира с други жанрове.

За щастие, не само София ще може да се порадва на гостуването на автора. След като представи лично своя Storytel Original сериал със специално събитие и среща с феновете в София на 27 май, той заминава за Варна, където ще участва в международния литературен фестивал Варна Лит, организиран от издателство CIELA Books. Глуховски е един от номинираните за Европейската литературна награда “Димитър Димов” с неговата книга Текст.

Няколко думи и за организаторите от платформата Storytel, достъпна като приложение в Google Play и АppStore.. Oсвен до редица аудиосериали, всеки абонат на Storytel в България има неограничен достъп до над 400 заглавия на български и повече от 50 000 на английски. Съдържанието на български включва заглавия на съвременни автори като Алек Попов, Георги Господинов, Веселина Седларска, Здравка Евтимова, Деян Енев, Иво Сиромахов, Радослав Парушев и други. Платформата предлага също класически български автори, световни криминални хитове, книги за самопомощ, любими детски приказки и бестселърови заглавия. Записите на книгите са направени с участието на талантливи български актьори като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Рашко Младенов, Марин Янев, Никола Стефанов, Илияна Коджабашева, Христина Ибришимова, Линда Русева, Яна Кузова, Симеон Владов, Звезделин Минков, Петър Мелтев и много други. Можете да опитате услугата безплатно за 14 дни и да се абонирате за неограничен достъп за 9.99 лева на месец.


Заповядайте на събитието на 27 май в НДК и очаквайте нашето ексклузивно интервю с автора! Очакваме вашите въпроси!