И за двойките, които обичат да… играят с други двойки

Ticket to Ride Team Asia

Обичате половинката си, но на този Св. Валентин няма да сте сами – поканили сте втора (и може би трета) двойка. Естествено негласно се повдига темата кои двама се разбират най-добре и са най-способен екип. Бъдете спокойни, имаме игра и за тази ситуация! Вероятно мнозина от вас вече са играли Ticket to Ride и тя ви е позната. Още по-добре – директно ще скочите в отборния ѝ вариант и никой няма да има оправдания защо е загубил.

Представяме ви картата на Азия, в която вече играете по двойки. Това означава, че споделяте един цвят влакчета, половината карти вагони, имате общи билети и краен резултат. Най-интересното е, че част от билетите са тайни дори за партньора ви и, разбира се, нямате право да си говорите за самата игра. Така подсказването какво искате от съотборника трябва да се предаде чрез играта – какъв цвят вагони теглите и къде строите линиите си. За да успеете, се налага вече да внимавате освен за ходовете на противниците, така и за тези на човека във вашата лодка (или вагон). Нерядко се получава така, че губите заради неволен саботьор в екипа.

Няма да ви лъжа, играта с два отбора е доста състезателна и напрегната. С три е малко по-спокойна, поради възможността да се използват двойните линии. Самата карта на Азия не е от най-интересните, но все пак поставя на масата някои тактически предизвикателства.

Ticket to Ride Team Asia предлага оригинален за поредицата геймплей, който е едновременно състезателен и кооперативен. Усещането да спечелиш след великолепно разбирателство с партньора е силно удовлетворяващо и сближаващо. Препоръчваме с отборно четири ръце!

Rex