Бар Абордаж е сред по-новите места в София, подходящи не само за събиране с приятели на по бира или за някое културно събитие, но и за спокойна игрова вечер, а и покрай това да се запознаете с интересните хора, които редовно го посещават.

Ще започна с най-важното – локацията. Никой не би посещавал редовно дори най-невероятното място, ако то се намира отзад на географията (откъм Дупница, например). Абордаж има сериозни плюсове в това отношение – разположен е на ул. Веслец 22, съвсем близо до ЦУМ, жълтите павета или като цяло в центъра на София, недалеч от метростанция Сердика. От друга страна, барът затваря сравнително рано, тъй като е в жилищна зона – едва в 10 вечерта (макар често да се остава до 11). 

Вътре попадате в един напълно друг свят – свят на пирати, рицари, приключения, богатства, игри и невероятен избор от тематични напитки, с които да утолите жаждата си и да повдигнете настроението си. Самият бар прилича на кораб с готови за стрелба оръдия, отвсякъде виси такелаж , а лампите са обвити в платна.

Зад бара можете да намерите учтивите капитани на кораба, които ще ви предложат над 50 различни вида крафт бири, няколко страхотни живи разновидности, медовина лично производство, неща за хапване и разбира се, подробно ще ви обяснят как да играете на повече от 40-те налични игри (не пропускайте и страхотния избор от чайове).

Абордаж е на два етажа и позволява достатъчно място за игри на единия, докато на другия се случват най-различни културни мероприятия, като лекции и презентации за наука, книги, филми и игри, и други завладяващи интереса на малки и големи. Провеждат се и quiz nights за многознайковците със състезателен дух. Всяка седмица се организират и LAN вечери – вземате лаптопа си и имате възможност да поиграте стари класики като Diablo 2 и StarCraft, точно както в добрите стари компютърни клубове. Ако пък просто ви трябва тихо място, където да се потопите в личния си ъгъл от света на Dungeons and Dragons, малка стаичка ви дава възможност да се усамотите и да разгърнете въображението си. Ако пък си падате по модерното или въображението леко куца (ouch! почувствах го право в сърцето – бел. ред.), можете да пуснете наличния Playstation и да се позабавлявате така.

Една от най-хубавите черти на бара, е че голямото разнообразие от събития, които се провеждат там и възможността хора с различни хобита и интереси да се събират на едно място едновременно, събира всякакви интересни, високо ерудирани и богати на култура – и на теми за разговор – хора. С тях можете не просто да поспорите на по бира, както си му е редът, но и да водите по-задълбочени разговори, както и да попаднете на единомислещи събеседници – но и да поспорите с инакомислещите, разбира се.

Ако пък всички вътре са заети да играят любимите си игри, винаги можете да се обърнете към някого зад бара и да си поговорите с него. Също като хората, които посещават Абордаж, работещите там са интелигентни, интересуват се от игри, книги, наука и новостите около тези хобита и безброй други тематики, за които да споделят или изслушат нечие мнение.

А ако не намирате това, което търсите – независимо дали игра, събитие, тема или напитка – винаги можете да посетите портала на Абордаж в интернет или да се обърнете към някого от персонала и да предложите идея. В случай че тя е достатъчно интересна и има потенциал да се хареса на поне още някого освен вас, като нищо може да се превърне в реалност съвсем скоро.

Пътуването във времето все още е само фантастика, но всеки има възможност да се качи на борда и да се впусне в едно бурно преплитане на съвремие, минало и бъдеще, истина и измислица, но задължително добро изкарване. Не оставяйте собственото си забавление в ръцете на други. Вземете го на Абордаж!