11 март вече е в историята, а с него и първото съвместно събитие на списание ShadowDance и клуб за настолни игри Mulligan, което в пристъп на неудържима творческа креативност кръстихме Mullidance.

Ще започна този кратък обзор с най-важното, а именно благодарностите към всички участници, които в хладната събота се включиха в битката за Токио и отборния куиз и донесоха не само умения и знания, но и добро настроение. Бяхте прекрасни.

Надпреварата започна малко след 14:00 с турнира King of Tokyo, в който мериха сили двадесет души – някои обръгнали ветерани, които десетки пъти са водили чудовищата на Ричард Гарфийлд в битка, и някои абсолютни новобранци, които се хвърлиха храбро и без притеснение, че са се запознали с правилата минути по-рано.

Четири тежки квалификационни кръга определиха първите осем участника, които преминаха към финалите, а до последния кръг всички играчи имаха шанс да продължат напред. Осмото място се оказа особено оспорвано и се наложи теглене на жребий след като двама участници се оказаха с еднакъв брой Tournament points и Victory points (извиняваме се на Йордан Георгиев и обещаваме следващия път да сложим и друг tie-breaker :). Трябва да отбележим как изглеждаше твърде вероятно Кралят на Токио всъщност да се окаже Кралица след феноменалното представяне на адашките с красивото име Кристина, които категорично се наложиха в квалификациите и спечелиха с привидна лекота първите места.

Два полуфинални мача определиха финалната четворка и макар да не успя да се добере до призовите места, голяма похвала заслужава Стефан Димитров, който достигна последната маса, въпреки че никога не бе играл King of Tokyo преди това.

Не ни остава нищо друго освен с огромно удоволствие да обявим победителите, още веднъж да ги поздравим и да се надяваме да прекарат приятни часове със спечелените настолни игри.

Първо място и първи Крал на Токио: Владимир Гаш

Второ място: Кристина Илиева

Трето място: Петър Пенчев

След като окичихме тримата с медали, трескаво подготвихме мястото за отборния куиз на фантастична и фентъзи тематика. Пет отбора с различен брой участници влязоха в битката за първата купа Mullidance. Прекрасната ни водеща Мели с видимо удоволствие ръководеше играта, а куизът беше съпроводен от много смях, много вдигнати банани и леки технически неразбории.

В пет кръга отборите трябваше да покажат своите знания и находчивост, а ние бяхме подготвили въпроси в областите на литературата, киното, телевизията, игрите и комиксите. Участниците избираха отговори, свързваха позиции, разпознаваха картинки, гледаха клипчета и като цяло – надяваме се – се забавляваха.

Отборът победител се справи наистина блестящо и въпреки силната конкуренция не остави никакво място за съмнение, че заслужава да вдигне #Първата.

Без повече предисловия, ето ги и победителите:

Първо място и шампиони в отборния куиз: Отбор Hen Tie в състав Веселина, Никола, Йордан и Антон

Второ място: отбор Прасе Вкосмоса в състав едноименното Прасе Вкосмоса, Стефан и загадъчния Червен шеф

Трето място: отбор Плодчета в състав Люлина, Албена, Калоян, Мартин и Георги

Победителите получиха различни фантастични и фентъзи романи, осигурени от ИК Колибри, а също така ваучери за посещение на escape стаи, осигурени от Dextrophobiа Rooms. Пожелаваме им да ги ползват и четат с удоволствие!

В края на събитието изтеглихме и късметлиите от томболата ни с въпроси, които получиха още една настолна игра, роман, ваучери за отстъпки от клуб Mulligan и клубни карти.

За финал бихме искали да споделим, че удоволствието да видиш толкова страхотни хора на едно място, беше несравнимо, а ние внимателно изслушахме обратните връзки, коментарите и предложенията ви (разбира се, ще се радваме да споделите още в коментарите). Ще се постараем в бъдеще да коригираме своите грешки и следващото събитие да бъде още по-добре организирано и интересно. Надяваме се да сте останали доволни и си пожелаваме скоро да се видим отново. Обещаваме, че държим няколко добри идеи в ръкава!