Вчера от анимационния канал Adult Swim, известен с анимации като The Venture Bros., Metalocalypse, Rick and Morty и The Boondocks най-накрая беше пуснат същински трейлър за предстоящия дългоочакван нов сезон на култовата анимация Самурай Джак. Оказва се, че новият сезон ще се развива 50 години след последния, когато Аку е унищожил всички възможни портали към миналото, а Джак е спрял да старее като ефект от пътуването във времето и привидно изглежда, че се е предал и е приел участта си. Сезонът ще започне по Adult Swim на 11 март.

Аз лично съм много доволен от видяното в трейлъра, защото при все мрачната атмосфера и наличието на истинска кръв вместо машинно масло в битките, анимацията, рисунъкът и озвучаването без съмнение са тези на анимацията, с която съм израснал. Надявам се само и в сериала всичко да си е така, без залитания в твърде избушен цинизъм. Чакаме с нетърпение.

Освен това в неделя на финала на Супер Боул, американската футболна купа, беше излъчен кратък рекламен тийзър за втори сезон на хитовия сериал на Нетфликс Stranger Things, от който разбираме, че премиерата му ще е на Хелоуийн.

Признавам, че при все изключителния ми скептицизъм относно продължаването на сравнително самостоятелната сюжетна линия от първия сезон, показаните кадри леко погъделичкаха любопитството ми, особено този със силуета на гигантска паякоподобна извънземна гадина на червен фон. Но, поживём — увидим, както казват братушките.

Във всеки случай това ще са две доста важни попълнения към една и без това вълнуваща откъм фантастична телевизия година.