Приятели, с радост искаме да ви поканим на Sofia Board Game Weekend – прекрасно събитие в духа на фестивалите на настолни игри, които искаме да виждаме и в София, и в който това забавление да е на истински фокус! Организаторите са авторите на българската игра Among Thieves, а събитието се случва от 23 до 25 март във Фабрика 126, близо до метростанция „Мария Луиза“. Билети за събитието можете да закупите от тук или от касите на Eventim на изключително разумни цени и в няколко различни пакета. И най-хубавото – ShadowDance участва с двата крака!

Какво предлага програмата?

Освен разбира се възможност да опитате всякакви настолни забавления, включително такива, които още се тестват и не са на пазара, организаторите са замислили още доста събития в рамките на програмата, които си струва да посетите. Едно от най-интересните ще бъде конкурс за нов проект за настолна игра с две специални награди, които позволяват отпечатването на прототип, съответно на стойност 1000 и на стойност 500 лв, с включен печат на 3D принтер. По информация на организаторите 10 проекта са вече записани за събитието, така че ако това ви е на сърце, побързайте да запишете и своя.

Ще има разбира се и турнири по обичани заглавия като Pandemia, Splendor, Elements, а също и авторската Among Thieves. Ще има демонстрации на силно класически предложения като играта с пулове го, но също и неща като Храмът на мечтите, Хнефатафл, UFS, Vanguard, Pokémon TCG, Yu-Gi-Oh! TCG и други. Събитието ще ни срещне и с гости от чужбина, автори на бордови игри из съседни и не чак толкова държави като руснаците с The Deserted Valley, гърците с Drawlab, австрийците с Dungeon Fog и още, за които можете да прочетете във фейсбук събитието на инициативата. За финал ще се насладите и на официалното пускане на последната българска настолна игра A Place in the Sun.

Как ще участваме ние?

ShadowDance е официален партньор на събитието и освен медийно отразяване, ще ви предложим уникален куиз на фантастична и бордова тематика, в който можете да се борите за редица много приятни награди, голямата сред които е прекрасната Sagrada, в която достроявате прозорците на великата барселонска църква на Гауди. Ще пийнем, ще се повеселим и ще отговаряме на въпроси, простиращи се от аматьорското до безкрайно трудното. Очакваме да се справите с всички.

Куизът ще започне от 17ч в събота, 24 март, като записване на отбори за него организаторите ще правят през целия ден.
Поздравления от екипа ни за предстоящото събитие и ви очакваме там, за да покажем, че и в София има място за подобни страхотни инициативи!