Наскоро беше обявено участието на Йън Макшейн в предстоящата телевизионна адаптация на романа на Нийл Геймън, Американски богове. Сериалът ще бъде излъчван по Starz, а Макшейн ще играе не кой да е, а г-н Уензди (Mr. Wednesday), съвременното превъплъщение на Один от скандинавската митология като похотлив старец и измамник. Макшейн ни е познат от изключителните си роли в Deadwood и Kings, а наскоро бе обявен и в каста на новия сезон на Игра на тронове. 

За Американски богове се знае още и че Рики Уитъл (The 100) ще играе мълчаливия двуметров протагонист на романа, Шадоу Муун. Нийл Геймън е сред продуцентите, а сериалът ще се режисира от Браян Фулър, познат със страхотната си режисура и сценарии от Ханибал, Мъртви като мен и С аромат на маргаритки.

За незапознатите, историята на книгата и съответно на сериала, се върти около съдбините на митологични същества – полубогове, магически животни, езически богове – в съвременните Американски Щати, където с времето много от тях са емигрирали в търсене на нови вярващи след разпространението на монотеизма. Оказва се, че наскоро излезлият от затвора Шадоу има някаква мистериозна връзка с тях, г-н Уензди му предлага сделка и започват множество странни приключения и перипетии.