oddДа напиша, че съм очаквал новият албум на Odd Crew да е добър, е като да напиша, че водата е мокра. Odd Crew са една от най-здраво бачкащите родни групи, а концертите им са на световно ниво. Фен съм на групата от един паметен Джулай Морнинг през 2008 г. в Шкорпиловци и за тези 7 години (и 4 студийни албума) не са ме разочаровали нито веднъж. Харесвам южняшкия период, повлиян от Pantera и Down, и въпреки че ми отне известно време да свикна с тежестта на Beyоnd the Shell (2012)  и залитанията в посока Lamb of God, куфея с кеф като чуя Follow the Horns и Dead Issue. Въпреки това се изненадах до каква степен Mark These Words ми влезе под кожата.

Че Odd Crew могат да пишат яки парчета, си го знаехме и от предишните им албуми, но когато към това се прибави и смазващия по всички показатели звук, нещата стават много, много сериозни. Още от отварящата Mark These Words, през добре познатата от демотата Lay On Me, парчетата те захапват и не те пускат до края. Odd Crew са се постарали да вкарат сериозно разнообразие в темпото, така че имаме и бавни и мрачни песни като Shapes in Grey,  резачки като My Enemy и смазващата Bury the Sorrow, и дори епично звучащи парчета като затварящата In My Dying Time. Качеството на продукцията е на световно ниво и определено всеки цент, похарчен за услугите на Даниел Бергстрандт (продуцент на албума, работил с In Flames, Meshugga, Behemoth и др.) и Джейсън Сюкоф (миксиране, работил с Trivium, DevilDriver, God Forbid и… списъкът е дълъг) си е струвал.

Да, звученето за пореден път е претърпяло малка промяна и този път се усещат силни мелодет влияния (а ла In Flames, което може и да се дължи на Даниел) плюс щипка от новата вълна в американския хеви метъл (най-вече във вокалите), но поне за мен определено е за добро. Всъщност като се замисля, това е албумът, с който Odd Crew са напипали перфектния баланс между мелодия и агресия и са сътворили най-хомогенното си творение. Сега остава само да намерят начин Mark These Words да достигне до максимално голям кръг слушатели (и в идеалния случай сериозен лейбъл), така че най-сетне да получат международното признание, което заслужават.

Задължителни парчета: Лоши парчета няма, но ако ме питате кои въртя до побъркване – Mark These WordsBury the SorrowLay On Me, We The Fallen и In My Dying Time.

П. П. Албумът може да закупите от официалната страница на групата или от bandcamp.

Оценка: 8.5/10