Лято е, дами и господа, лято е. Затова не се чудете, че шадоу-кабалът не успява да произведе редакционни за вашата естетическа наслада два месеца по ред. Просто е такъв сезон – жега, море, дини, пъпеши и разбира се скромна (като за условията на вечния и безбрежен капитализъм) ваканция за наваксване с разни книжки и сериалчета. С което искаме да ви уведомим, че както е традиционно за това време на годината, екипът излиза в заслужен отпуск от 1 до 15 септември. Очаквайте ни само в крайни случаи на контакт с (по-привлекателни) извънземни или автономен автомобил в родината. Какво обаче да правите вие по това време? Ако още се чудите, сглобили сме ви кратка туристическа програма из постоянните и настоящи адреси на екипа. Избирайте си смело и до нови срещи през септември!


Бургас е твърдо най-напредничавият град в България, както си личи и от тази смело извисена към небесата арт скулптура на постчовек. Посещавайте смело, за да се радвате на неоспоримия фантастичен прогрес!

Ако така и така сте в Бургас, не изпускайте Созопол, където се помещават тленните останки на единствения до момента двестапроцентов вампир на родна територия

Позагубила блясък, но винаги романтична, другата ни морска столица може да се похвали и с особени преплитания на времето и пространството.

Продължаваме на запад! До Сливен можете да намерите силно фантастичната скала Халката, за която връзвали кораби по време на Потопа, а в наши дни изпълнява различни любовни магии

Още по-западно ви очаква Казанлък, кръстен на любимите тракийски занимания – варене на розова ракия в казан и стреляне по гърци с лък. Наблизо е една от най-фантастичните гледки в България – дотолкова, че на практика живее само във фантазиите на създателя си – хай-тек версията на древния Севтополис насред язовир Копринка.

Шумен едва ли има нужда от представяне. Приютява Оптимус Прайм и компания от 1981 насам. Не забравяйте, че трябва да изкачите 1300 стъпала, за да стигнете до тях.

Горна Оряховица може да ви предложи идеални суджуци за залъгване на огретата, които евентуално биха ви подгонили по петите из северните земи.

Този ловко скътан за черни дни космически кораб се крие в Плевен, но внимавайте – в 17ч затварят И. НЕ. ПУСКАТ.

Близо до Гоце Делчев се намира последният работещ портал към римско време на територията на страната. По-внимателно нощем!

Ако пък нощта е вашето време и ви липсват малко по-адреналинови преживявания, като например хорър в мина, Перник е безусловно вашият град.

По това време на годината Пловдив би бил доста смел избор, но ако пътят все пак ви заведе там, не пропускайте да направите поклонническа разходка до най-святото място за БГ фантастиката – залата, където се проведе Еврокон през 2004!


Ако родината е тясна за вашата широка душа, а август е жега за вашата кожа, ето още няколко по-далечни и хладни варианта, из които тежкият крак на ShadowDance е успял да положи кубинка.

В Калгари например може да левитирате. Или ако не да левитирате, то поне никога да не вървите по земята, благодарение на пешеходната мрежа от въздушни тунели Plus 15, която опасва целия град.

Чикаго на този етап е вече дори отвъд научната фантастика.

Освен че на външен вид започва да прилича на Корускант и че е мократа мечта на стиймпънка, Лондон може да ви предложи и бая фантастични изложби.

Амстердам – просто се отпуснете!


А ако все пак ви се налага да останете в добрата стара София… е, не губете кураж. Градът е голям и приключения дебнат отвсякъде! Приятна почивка!