Кои са любимите ви любовни истории от фантастичните жанрове?

Почитателите на Толкин веднага ще се сетят за Берен и Лутиен, феновете на Междузвездни войни ще си спомнят за Хан и Лея, любителите на комикси биха посочили Кларк Кент и Лоис Лейн или пък Спайдър-мен и Мери Джейн.

Всички тези истории са хубави и неслучайно имат безброй фенове по целия свят. Но когато говорим за затрогващи любовни истории, не трябва да забравяме, че сред тях има една по-различна категория, която често остава в сянка. И, смея да кажа, не поради липса на читателски интерес. Отворете който и да било сайт за фенфикшъни и ще откриете огромно количество истории с куиър романси. Сам и Фродо, Капитан Америка и Бъки, Шерлок и Уотсън… И макар тези текстове да не могат да се похвалят с висока художествена стойност, те са доказателство, че интернет, а и светът извън него, е пълен с хора с интерес към куиър любовни истории. Именно затова в този материал решихме да ви представим някои от нашите най-любими фантастични куиър любовни истории, групирани в зависимост от различните поджанрове.

Освен това с настоящата статия се стремим да обогатим тематично дискусията за куиър фантастиката, като надхвърлим личното ниво на куиър идентичността и преминем към куиър връзките и куиър отношенията.

Dr. Horrible