Екипът на ShadowDance следи с интерес страхотния нов проект за българска игра Grimm Forest – кооперативно ролево survival приключение по сюжети от Братя Грим. Играта е творение на новосъздаденото Big Moustache Games студио, зад което стоят група ентусиасти, сред които писателят на книги-игри Александър Торофиев – Ал Торо.

4concept_grimm_forest-1

Grimm Forest ще се разработва за PC и по думите на създателите си няма да попада в стандартните жанрови дефиниции – героите ще се развиват като в ролева игра, но механиките ще преливат от сървайвъл до стратегия и ще има силен социален елемент за комуникация с останалите играчи. Очакват ни интересни игрови ситуации, взимане на решения с механика на гласуване, NPC-та, познати от приказките, променливи игрови правила, борба за ресурси – желанието на авторите изглежда е да приготвят неповторим микс от различни аспекти на стандартните жанрове и на книгите-игри.

Kickstarter кампанията обещава безплатни копия от продукта, дигитален и хартиен арт-бук, различни предмети от вселената на Grimm Forest, както и „perks“, специални умения, които ще можете да използвате по време на игра. Освен на уебсайта на играта и на фейсбук страницата ѝ, можете да научите доста и от отличното интервю на Ал Торо при нашите приятели от Fantasy&LARP Center.

Подкрепете Grimm Forest и прочетете повече за различните пледжове тук: https://www.kickstarter.com/projects/bigmoustachegames/grimm-forest