Torment

Нов проект на станалото популярно с Wasteland 2 независимо студио inXile веднага прикова вниманието ни. Става дума за  Torment: Tides of Numenera – описвано от създателите си като духовно продължение на уникалното РПГ от далечното минало Planescape: Torment, на което всички в екипа сме върли фенове.

Tides of Numenera обещава да пресъздаде специфичното преживяване на игра, чийто фокус е многопластовата и смислена история, подкрепена с отлично развит сетинг и стряскащо красив левъл дизайн. Заглавието ще има само идейна връзка с Planescape: Torment и няма да продължава неговите сюжетни линии, нито дори ще е поставено в същия свят. Идеята на авторите е да се възползват от новия сетинг Numenera на Monty Cook – човекът, който стои в голяма степен и зад света на Planescape.

Мнозина сред участниците в оригиналния проект са се присъединили към екипа на Tides of Numenera, което заедно с продуцента Brian Fargo дава добри надежди, че проектът ще надмине очакванията. Brian изглежда сигурен, че студиото може да се справи с две толкова очаквани игри едновременно и фактът, че за една нощ Torment: Tides of Numenera успя да набере над един милион долара, говори че ентусиастите му вярват.

Хвърляйки поглед назад към супер успешната инициатива с Project Eternity изглежда, че добрите времена за любителите на класическите RPG се завръщат. С нетърпение очакваме развитие по тези проекти!

 

What can change the nature of a game?