Нийл Геймън пише продължение на „Никога, никъде, никой“

Седмица след излизането на най-новата му книга, Norse Mythology, Нийл Геймън обяви, че е започнал работа върху дългоочакваното продължение на романа си Никога, никъде, никой. Книгата ще се казва The Seven Sisters и вече са написани първите три глави.

Името на книгата идва от реална местност в северен Лондон – „Седемте сестри“, кръстена на седем засадени в кръг бряста. Около тези дървета се носят много легенди – според една версия те са древно друидско светилище, а според друга са засадени от седемте сестри (или дъщери) на Робърт Брус.

Геймън казва, че е черпил вдъхновение за The Seven Sisters от работата си с агенцията за бежанците към ООН и посещенията си в бежански лагери в Близкия изток. Продължението ще отрази и настъпилите в Лондон промени през изминалите 20 години от излизането на Никога, никъде, никой.


Нова новела на Брандън Сандерсън с очаквана екранизация

“Ако можехте да пресъздадете един ден, какви ли мрачни тайни бихте открили?”

Този въпрос е в основата на Snapshot, последната новела на Брандън Сандерсън, достъпна в електронен формат от петък, 17 февруари. Авторът я описва като „смесица от киберпънк и детективска история“, а студиото MGM закупи правата за екранизация още миналия месец.

За момента новелата е достъпна само в електронен формат и като аудиокнига, но скоро се очаква луксозно издание с кожена корица от Vault Books, а към края на годината ще излезе и по-евтино издание с твърди корици. Повече подробности можете да намерите на сайта на автора.

Нов сериал по Стивън Кинг

Продуцентът Дж. Дж. Ейбръмс обяви в събота предстоящ сериал на Hulu по творбите на Стивън Кинг. Сериалът ще се казва Castle Rock, по името на града, в който се развива действието в няколко от романите на Кинг.

Ейбръмс обяви новия си прокет чрез снимката, която виждате долу: тя неочаквано се появи в Туитър, а адресът на нея води до кратък тийзър на предстоящия сериал. Все още не знаем точно върху кои творби на Кинг ще е базиран сериалът, но тийзърът може би дава някои насоки.

Завършваме тазседмичния обзор с поредна надежда за продължение на култовия Firefly – Дейвид Мадън от Fox е заявил, че от телевизията са отворени за евентуален reboot на сериала, но само в случай че Джос Уидън има желание да се захване с това! Да видим дали Уидън ще каже нещо по въпроса или ще си останем за пореден път с пръст в уста.