На 6 автуст SEGA® Europe Ltd. обявиха, че A Total War Saga: TROY, разработена от софийското студио на Creative Assembly, ще направи премиерата си на 13 август 2020 година. Играта ще се предлага напълно безплатно в рамките на първите 24 часа, като копията придобити в този период, ще останат завинаги в колекциите на играчите. Това е и първата от серията Total War игри, която ще се предлага чрез платформата за дигитално разпространение Epic Games Store. В екипа разбира се винаги се радваме на заглавия, дело на родни разработчици, а в случая щедрите условия на премиерата определено си струват да споделим новината!

TROY e вълнуваща стратегическа игра, вдъхновена от епическата поема на Омир, Илиада. Действието проследява подвизите на едни от най-известните герои от Троянската война, поставени в контекста на късната бронзова епоха. Разработчиците на TROY са възприели изключително любопитният подход при представянето на митологичните елементи от легендарната поема – да покажат предполагаемите събития и личности, които са послужили за тяхно вдъхновение.

Чрез комбинация от завладяващо походово управление на кампанията и грандиозни битки в реално време, характерни за Total War игрите, TROY представя тази легендарна война както от гръцка, така и от троянска перспектива – ще можете да видите Ахил, Хектор, Парис, Менелай и всички останали начело на армиите им.

Разработчиците обещават, че за да бъде покорен или защитен легендарният град Троя ще е необходимо много повече от сила. Играчите ще трябва умело да използват различните стратегически възможности в битките, да боравят с ресурсите в бартерната икономика, да усвоят особеностите на дипломацията и да заслужат благосклонността на боговете.

С подкрепата на английското студио, софийският офис на Creative Assembly е водещ в разработването на играта. Това е първото самостоятелно заглавие на студиото след придобиването на компанията от Creative Assembly през 2017 г. Местният екип отговаря за всички основни компоненти в нея, включително дизайн, история, герои, механики, арт, анимации и т.н.

TROY ще се предлага ексклузивно в Epic Games Store на 13 август 2020г., от 16:00 часа, а ще бъде достъпна и на платформата Steam от август 2021 г. Допълнителна информация за А Total War Saga: TROY можете да намерите в секцията Често Задавани Въпроси на сайта на поредицата.