Добре дошли обратно на страниците на ShadowDance след августовата ни ваканция, отвреме-навреме прекъсвана от Игра на тронове! Освен ако не четете това през RSS, в който случай имате специално място в сърцето ми.

Този месец с редакционното ще ви занимавам аз. Обстоятелствата, довели до това развитие, бяха горе-долу следните: на първата среща на редколегията за планиране на месеца свръх-редакторите ни подращиха малко по дъното на празната каца с желаещи да пишат Редакционно за септември, после попитаха застрашително „Кой от тук присъстващите все още никога не е писал?“ и насочиха тежки погледи към мен и Aravala. И понеже тя ще бъде още по-основна от обикновено движеща сила в списанието през октомври, септември се падна на мен.

Отговорностите ми в ShadowDance са обвързани най-вече с ръчкането във филмовата рубрика – нещо, което може би ще разберете и официално, когато някой ден отново имаме екипна страница. Надежда за което със сигурност има, тъй като въпросната по непотвърдени данни е от едно стабилно време на завидното трето място в todo-то на Моридин.

Поредният портрет на Моридин, а и на редколегията като цяло.

Няма как да му се сърдим обаче, защото последният период, в който не е бил хипер зает, се е паднал вероятно някъде през 1996 г. Преглеждайки редакционните от последните две години, заетостта на целия екип сякаш не е спирала да се покачва – реализирали сме толкова много нови инициативи, написали сме толкова много материали, захванали сме се с толкова много допълнителни неща, че трябва да сме безкрайно благодарни, че Главния ни плаща достатъчно, за да бъде това основната ни дейност, вместо нещо, което се прави в свободното ни време!

Нямам съмнение, че заетостта на читателите ни следва същата траектория на все по-голямо нарастване. Затова много оценяваме, че отделяте част от времето си, за да четете точно това списание, въпреки всичките ви други дейности и въпреки десетките статии в pocket и в табовете на браузъра, които чакат да бъдат прочетени. Надяваме се да сте си починали през лятото и сега да нямате търпение за предстоящия най-възхитителен сезон с неговите цветове, завръщащ се ритъм, завърнал се ShadowDance и липса на умопомрачителни жеги.

През септември освен обичайните изненадващо редовни ревюта на книги, филми, сериали, игри и комикси, в списанието ще ви очакват и няколко нестандартни материала: импресии на няколко от авторите от едно от най-важните събития в световния фантастичен календар; интервю с автор, който може би е обичан и ревюиран от най-много членове на екипа, както и подобаващо подгряване за излизащата вече съвсем скоро нова екранизация на То. Стискайте палци хората да смогнат да си напишат материалите, и отново благодаря, че намирате време и желание да ни четете.

Избирам да интерпретирам този комикс от Hannah Hillam като възхвала на септември.

Intery
04.09.2017 г.