terra-sdЗадава се още една възможност за феновете на фантастиката да се запознаят (или доопознаят) с останалата част от фендъма, а именно на есенното издание на Теракон за 2016 година. Теракон е по принцип малко събитие, но със собствена жива традиция. Ето и няколко думи от организатора Юрий Илков:

„Братя и сестри! Имам удоволствието да ви съобщя, че на 19 и 20 ноември ще се проведе поредния Теракон на Витоша. Мястото е хижа „Еделвайс“, където беше последния път. Началото е в 14.30 ч. на 19.11. Единият разговор ще бъде за творчеството на Емил Коралов и ще бъде воден от Александър Карапанчев. Иван Петров ще разкаже по-подробно за „Жари и морското момиче“. След известна почивка ще се проведе и вторият разговор, за творчеството на Александър Грин. Началото – около 16.30 ч. Ще бъде воден от моя милост, а Георги Недялков ще ни запознае по-подробно с романа „Блестящият свят“. По вечерно време ще „врътнем“ и един търг на фантастични и други книги (ако настроенията не са „пазарни“, търгът ще остане за 10.00 сутринта на 20.11). Тръгване за София – по обяд. През останалото време – феновско общуване с употреба на интелектуални стимулатори (законни, разбира се). Цената на нощувката в хижата е 12 лв. Има доста разнообразни манджи, готвят вкусно и не е скъпо. Носенето на алкохол и храна е разрешено от любезните ни домакини и се приветства от организаторите.“

Тъй като местата за преспиване са ограничени, желаещите да присъстват най-добре да се свържат с Юрий Илков във форума на клуб „Иван Ефремов“ или направо през Фейсбук профила му.