space_challenges2

Винаги сте си мечтали да изследвате Космоса? „Имам скафандър – ще пътешествам“, казал е Хайнлайн. В случая Space Challenges ви дава възможността да замените скафандъра със знания и да попътешествате най-малкото из света на космическите технологии и екипната работа. Ето няколко думи за инициативата от организаторите.

space_challenges„Стани Космически Кадет!

Започва Космически Предизвикателства 2016 – най-голямата безплатна образователна програма в Европа, свързана с космоса, науката и експоненциалните технологии, която обучава хора между 18 и 28 годишна възраст вече седма година подред! Целта на програмата е да подготви новото поколение учени и технолози с предприемаческо мислене, като ги подложи на 6 седмици интензивна работа по предварително зададени проекти.
По време на програмата кадетите трябва да приложат знанията, които имат и които получават, за да построят прототипи, които да функционират и да могат да бъдат използвани на истинска мисия! Над 70% от програмата е свързана с активно участие – уъркшопове и работа по проектите. Освен практическата част, екипът на Космически Предизвикателства всяка година организира лекции от водещи експерти от цял свят в ректората на Софийския Университет, които да дадат на участниците поне основни знания по всички релевантни теми.
Ако обичате космоса и сте достатъчно любопитни и смели, то вие сте човека за нас – научете повече и кандидатствайте на https://www.spaceedu.net. Информация можете да намерите и на Фейсбук страницата ни.“