10492281_244292475764606_5194935185520378576_n

Еееето ни отново след рекламите!

Четвъртият конкурс на клуб „Галактики“ започва от днес и ще продължи чаак до 30-и септември.

Имате предостатъчно време за 10 000 умопомрачителни азбучни символа фентъзи и фантастика, с които да ъъъ, помрачите умовете ни. Напомняме, че отличените във всички конкурси досега (включително този) ще бъдат издадени в електронна книга под крилото на едно от най-реномираните български издателства, Колибри. Така че пишете, не се майте.

Лични препоръки от местния член на литературното жури (от мен сиреч):

1. Радвам се на сюжети, ако ще и загатнати да са, все пак в 10 000 знака е малко сложно да разпишете сюжет за фентъзи роман.

2. Последното го пробваха неведнъж и дваж, както и идеи за космически опери, за ърбън-фентъзи десеттомници, и приключенски поредици. Всичко това, в под 2000 думи. Недейте повече. Моля ви ;_;

3. Радвам се на прилично разработени сцени. В 10 000 знака имате място поне за една такава. Преразказът като похват си има мястото, но това място не е в ЦЕЛИЯ разказ. Предварително благодаря.

4. С хитроумни идеи в стил „герои от приказките, но във фантастична обстановка и/или под прикритие (без Захари Бахаров)“, както и „епилептични смигвания към Толкин/Пратчет/Зелазни/Чичо Чичопей/Елин Пелин/Мили Ванили“ вече ни заляха в първите конкурси: някои бяха много добри, някои даже спечелиха. Но на мен лично ми стига толкова. Същото важи и за всяка хитроумна и разчитаща предимно или изцяло на много, МНОГО хитър обрат в самия край! история. Сцени, интересни герои, интересна (или интересно загатната) история.  Това поне търся аз.

5.  Без „Първа част от Цикъла на Неослепимите Бродници на Мрачния Попалкопатъл“ и без „следва продължение“. Видя ли нещо такова, пропускам го веднага.

6.  Това няма как да го проследя, естествено, затова ви моля на общо основание: опитайте да напишете и пуснете нещо ново. Моля ви. Имате 3 месеца за 2000 думи. Това са по малко над 20 думи на ден. Вярвам, че можете.

Отново, благодаря, и отново: пишете! Стоплете сърце на журиращ! Пратете SMS на номер (не се чете)!

Също, за повече информация, тук.