Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

cordelia
Adept

Post by cordelia » Mon May 14, 2012 4:22 pm

Споделям, че в Пловдив вали поройно и не мога да си тръгна от работа!
The good face pain. But the great - they embrace it.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon May 14, 2012 7:45 pm

Грррр, зех ди днеска едно принтерче Epson aculaser c1600, обаче бахти борбата с драйвери и usb-то да го открие и не става и не става ше му.... майката скапана 3 часа са. Вади си Unknown device, драйвера заспива на детекта и довиждане... толкоз да съм бесен просто.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon May 14, 2012 7:49 pm

Да се беше обадил, да ти шитна моето ксероксче за 150 - хич не ми трябва вече, всичко от облака идва и в облака отива.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon May 14, 2012 7:55 pm

Е тоя има цветове на теория :) и като пари нейде идва там. Ама утре ще ги взривя Unexa. :spank:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Mon May 14, 2012 8:02 pm

Xellos wrote:Е тоя има цветове на теория :) и като пари нейде идва там. Ама утре ще ги взривя Unexa. :spank:
Абе, тия вчера не играха ли футбол в аматьорскат лига пред НДК? Имаше едни със същото име, ама не знам дали са те.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon May 14, 2012 8:28 pm

Не знам, но материални неща все по-малко започват да ми трябват. Принтерът ми отдавна събира прах - ползвам го само за да си отпечатам данъчната декларация веднъж годишно. Като си взема е-подписа и това няма да ми трябва. Наистина почти всичко ми идва от и го пращам в облака - преди 40 г. да ми го бяха казали, щях да :roll:
Не бих се учудил, ако доживея до фийд-мата: шмърк 150 г протеин, няколко милиграма опиат за баланс, и си щастлив :)
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue May 15, 2012 11:39 am

Мдам просто се оказа дефектно usb кабелчето... wtf, цивилизацията е тоолкова обречена вече...

Валери, пусни си обява в подфорума може да се намери клиент пък с парите винаги мое се инвестира в един зелен облак с кристали :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 15, 2012 2:39 pm

Първо с USB кабела се пробва - много често така се случва.

Валери какъв модел ти е принтера и колко пъти е пълнена касетата/касетите?

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Thu May 17, 2012 8:59 pm

Днес зареждам бутилка с газ. И виждам на прозореца на газостанцията табела: "Не се зареждат бутилки с обем под 5 куб. см.!"
Попитах работника какви са тия бутилки, за които иде реч. А той се смее: "Не, бе! Оня ден дойде някаква мадама - шефът й я пратил да му зареди запалката"... :mrgreen:
Hemos pasado!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu May 17, 2012 10:17 pm

хахаха яко.

Ох, защо защо защо ми трябваше да се тъпча с пържени тиквички с кис. мляко и достатъчно чесън да натръшка 1-2 вампирски клана... оххх...

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri May 18, 2012 3:01 pm

Искам студът да спре...
Иде лято бе, да му се не знае, какво е това безобразие? Защо е толкова студено?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 18, 2012 4:26 pm

Подсъзнателно колективно въздействие върху климата от феновете на Игра на Тронове/Песен за Огън и Лед из цял свят може би? От много внушаване, че Зимата Иде, Лятото Се Бави. :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sat May 19, 2012 1:15 am

Споделям линка за петицията, която сътворих по повод абсурдните изисквания, които гласят от 2013 за преводаческите агенции, и ще се радвам на някое рамо, че лошо ми се пише...http://www.peticiq.com/peticia_protiv_n ... ki_agencii Самата статя за абсурдните изисквания сигурно сте я пускали в абсурдистана, ама все пак ето отново http://blog.integra-group.eu/
Image

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat May 19, 2012 1:47 am

Егати безумието. :shock:
Подписах скоропостижно.

Един от най-добрите ни преводачи с английски Харалампи Аничкин е завършил архитектура, впрочем. Естествено, че не дипломата трябва да е решаваща, а конкретните знания - плюс това изборът на персонал и по какви документи да става това не е ли решение на фирмата, щом е частна? Вече при сертификация за заклети преводачи има някакво значение, но и там индивидуалните знания на тест би трябвало да са най-важни.

Редакторът освен всичко друго трябва да има знания и по езика, от който се превежда, ако иска да избегне всякакви смислови грешки, които човек само с български би пропуснал. 20 езика = 20 редактора на трудов договор, някои от които ще работят далеч по-често от други? Да, ей сега. :roll:

А това министър да определя как дадена фирма да си ръководи делата и колко и какви хора да назначава и на какъв тип договор е без коментар, че ми навява неприятни спомени от не много близкото минало отпреди Указ 56, частната инициатива и пазарната икономика в милата ни родина. :neutral:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sat May 19, 2012 11:13 am

Минувачо, да не говорим, че сертифициране за заклети преводачи в България, за разлика от целия свят, на практика няма, което прави още по-голямо въпросното безумие...
Image