Само проблеми напоследък

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 22, 2004 9:01 pm

Дризт, принципно съм ламер, но мисля, че трябва да го дефрагментираш (изчакай и някой друг да постне, може да греша грубо)... някъде по менютата трябва да имаш disc defragmentator, пускаш го и после пробваш дали още имаш проблеми.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 22, 2004 9:07 pm

Бе Морв, така разправят, ма не им вярвай, дефрагментацията не си струва усилията и времето, което отнема. Мястото, което се освобождава, е пренебрежимо малко.
And you can't dance with a devil on your back...

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Thu Apr 22, 2004 9:08 pm

ми то беше първото, което направих след clean-up -а.
и понеже вече ми е омръзнало да преинсталирам Windows не искам и да форматирам
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Apr 22, 2004 9:10 pm

1,5 GB свободни? Че това малко ли е? BTW, Може да провериш дали не е отделено твърде много място за swap файла на виртуалната памет, както и да изтриеш всякакви .tmp файлове.
Морви, мисля, че грешиш грубо, освен ако дефрагментацията не е тотално променена в последните години когато не съм я пускал. :)

P.S. За да ти е гадно, ще ти спомена, че утре отивам да си купувам нов хард диск. :P
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Thu Apr 22, 2004 9:27 pm

Вчера бяха 80(мб) свободни...
пък иначе 1.5 от 7 е малко, ама иначе имам 2 свободни от 70 на другия хард
ПС.за последната година тоя диск ми е 3-ти, така че най-вероятно и аз ще си вземам скоро друг:)
едит:изтрих всичките tmp. файлове, също.....
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Apr 22, 2004 9:36 pm

Дефрагментирането, dear lammas, не цели да се освобождава място, а да се съберат частите от файловете на едно място и да се ускори достъпа до най-употребяваните части от диска. Става по-бърз, не можеш никакво място дори принципно да освободиш.

Дризт, кво искаш да кажеш с "нямам кво да изтрия, как да го оправя"? Че аз поне нещо не схванах. Иначе swap файла си гълта гадът, ама да го ограничаваш е малко мизерия откъм performance...
This is it. Ground zero.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Thu Apr 22, 2004 9:58 pm

ми практически всичко дет' го имам на харда е околко 4гб, пък ми излиза, че има заети около5.5.

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Fri Apr 23, 2004 11:18 am

Drizzt Я да позная - ти си с Win98 и/или FAT32 нали?
Е нормално е така да ти се заема мястото Просто явно имаш много малки фаилове и те гълтат повече място ... За да нямаш такива проблеми мини на Win2k/winXP форматирай харда на NTFS така няма да ти се губи мястото по малки фаилове.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Fri Apr 23, 2004 12:26 pm

не, с ХР профешънъл съм, с:-то е FAT32, D е NTFS

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Apr 23, 2004 4:29 pm

е то ако се сметне че е 1024к - 1мб и така нататак мноо ясно че статистиката за мястото е приблизителна и винаги по-голяма от показваната от win-a. 1.52 GB (1,638,261,289 bytes) примерно.

иначе дефрагмента съкс. има една сладка хава norton ghost image дет си преинсталвам хп-то съсе настроиките за 20 мин от два диска. е стига да е почти същото пц за да работи положението.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”