Илюзионистът

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Feb 19, 2007 11:02 pm

:P
Spoiler: show
Ми да речем, че е достатъчно плътен и непрозрачен...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Feb 19, 2007 11:13 pm

:arrow:
и капе от него ектоплазма ;)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Feb 19, 2007 11:24 pm

Стига си придирял!
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Feb 19, 2007 11:26 pm

:) Добре де добре, съгласих се. He's a wizzard :)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 20, 2007 11:00 am

He's fuckin Harry Potter!

Иначе тва за приказката и черното и бялото щях да съм съгласен, ако черното БЕШЕ ЧЕРНО.

Иначе
Теорията, че той видиш ли само инспекторът си е измислил как се е развило всичко, а всъщност нищо не доказва това, гърми могъщо от факта, че репликата на Айзенхайм към доктора когато всичко приключи, да изведе мацката от града, БЕШЕ факт :)
И изобщо не знам, не схващам коментарите, че Илюзионистът и Престиж били твърде различни, за да се сравняват. Че са различни, различни са, ма Престижът е толкова класи над тоя, че сравнението си е съвсем очевидно.
And you can't dance with a devil on your back...

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Thu Feb 22, 2007 8:19 pm

Roland wrote: И изобщо не знам, не схващам коментарите, че Илюзионистът и Престиж били твърде различни, за да се сравняват. Че са различни, различни са, ма Престижът е толкова класи над тоя, че сравнението си е съвсем очевидно.
Никога преди не съм била по-съгласна с Roland.

Адски съм разочарована от този филм, не искам дори да го коментирам.
За това, че героите продължиха играта си дори след като Софи успя да се изплъзне на Леополд, единствено ги оправдавам с мисълта, че искаха да помогнат на невинния човек, който беше хвърлен в затвора заради "убийството"
Затова ли беше цялото ми чакане? Мислех дори и да не пиша нищо в темата, щото преди време
Morgana wrote:Нямам никакво съмнение, че ще ми хареса много.
Голяма грешка!
pulled out

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Fri Feb 23, 2007 6:49 pm

Може би проблема ми беше,че първо гледах Престиж и след това гледах този филм.А може би не.Филмите за любовта м/у двама и третият,който е бая лош и иска да прецака влюбените не ми харесват особено.Пък и нещо и развръзката беше доста скалъпена и имаше неща,където изобщо не се връзваше.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Feb 25, 2007 6:25 pm

По-надолу пускам собствения си коментар в arenabg.com за филма. Мнението ми е доста сходно с това на shayhiri, макар че въпреки това, което съм написал, филмът ми допадна. Оценявам го с 6/10.
Става дума за любовна история. От тъпите. Не съм се сблъсквал с много сапунени сериали, но се хващам на бас, че поне половината имат подобен сюжет. Едуард Нортън играе момче, влюбено в херцогиня. Разделят ги, той отпътува надалеч и петнайсет години по-късно става велик магьосник. Не фокусник, а магьосник, който прави разни магии на сцената - кара портокалови дървета да растат, вика духове и разни подобни изпълнения. Неговата любима, херцогинята, междувременно пък е на път да се сгоди за коронования принц и бъдещ император на Австрия. Но по време на представление двамата се срещат отново, старите чувства пламват с невиждана сила и т.н.
Не това е проблемът на филма. Чудесната актьорска игра и доста качествената визия могат да компенсират сапунената история.
Но има нещо сбъркано. Принцът е лош. Много лош. Удря шамар на годеницата си, след като разбира, че тя му е изневерила с някакъв фокусник. И има фалшиви мустаци.
Айзенхайм, илюзионистът, пък е добър. Това е, защото е Влюбен. Херцогинята, и тя е Влюбена. В Айзенхайм. Това ги прави Положителни герои.
Имаме и неутрален с уклон към Положителен герой - ченге.
И тъй, добрите са добри, защото са двама и са влюбени, докато лошият е лош, защото е богат, удря годеницата си(веднъж!) и пие алкохол. И Полижителните герои в името на Доброто, Справедливостта и Любовта инсценират убийство, принуждавайки абсолютно невинният Лош да се самоубие.
Ето това е извратено. Човек, застанал на пътя на двама егоисти, бива унищожен от тях, защото те поставят себе си над всичко. И това ни е показано като Правилно. И докато единственото неособено добро дело, което принцът извърши, беше това, че шамароса херцогинята, добрите влюбени инсценираха убийство, натопявайки абсолютно невинен човек, излъгаха цяла Виена само и само да постигнат това, което желаят.
И ченгето - неутралният герой, който стана положителен, стана особено положителен герой, когато разбра, че е накарал човек да се застреля без никаква причина. И се засмя. Радостно.
Оставям настрана дребни сюжетни дупчици като например това, че доказателствата за "убийството" стояха в сламата с месеци, ако не и с години.
Има нещо извратено в този филм. Това са ценностите, които ни поднася.

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Sun Feb 25, 2007 9:22 pm

А може би зад всичко това е Аззи,който е решил да постави антиморална драма. :)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Mar 07, 2007 12:22 am

Гледах го и аз най-накрая, оказа се бозица. Не са ми проблем толкова сюжетните дупки и меко казано нелогичното поведение на героите, а най-вече адски безличните актьорски изпълнения. Дори моят любимец Нортън е в най-добрия случай на средно ниво и адски далеч от типичната си класа, а останалите са просто ужасни. Джиамати преиграва, онзи в ролята на принца преиграва още повече, а Джесика Бийл е като зомбирана. Освен това режисьорът беше прекалил с твърде близките планове на лицата на актьорите, което е доста лоша идея, когато те играят толкова зле.

БТВ, към края, понеже бях изчел все пак тази тема, макар и без нещата в спойлър тага, взех да се усещам накъде вървят нещата и все си мислех "Не може да направят толкова малоумен край", обаче явно можело...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!