Трябва си и този филм да обсъдим подробно

Някой ако премести тук постовете от другите теми би било хубаво
Аз останах малко разочарована от сюжетното развитие, колкото и да е странно.
(Спойлерът издава мистерията в сюжета, не го четете, ако не сте гледали

)
- Spoiler: show
- На практика нашите много положителни главни герои убиха принца без никакви угризения
От нас се очаква да ги оправдаем, защото той беше много лош, гледаше лошо и, ъъъ, удари шамар на нашата положителна героиня? При положение, че беше разстроен и тя току-що му беше сипала нещо силно упойващо в чашата... Освен това се носеха слухове, че бил с лош нрав и може би е убил някаква женица, въобще стопроцентов изрод, и колко елени е унищожил! А той си беше нормален човечецът и даже го беше грижа за страната :/
Семейството на херцогинята пък би трябвало бързо да я прежали... А самият Айзенхайм губи всякакво достойнство с тая престорена скръб. Въобще нещо не ми хареса как го бяха направили 
Иначе си остава дразнещото ме убеждение, че номерата с духовете е невъзможно да се направят с техника от онова време по начина, по който беше показано във филма. Да се разхождат по улицата и между хората...
Имах и един малък проблем с царската конюшня, която не я почистиха толкова време... ама както и да е, подробности, кой ти гледа за такива неща
Иначе, противно на казаното в спойлера, филмът ми хареса заради останалото - начинът на заснемане, актьорската игра, музиката и прочие. Даже и историята ми хареса, просто бях решила, че ще тръгне нанякъде и си представях един по-елегантен завършек, а тя отиде в съвсем друга посока. Но Едуард Нортън си е Едуард Нортън... Продължавам да му се кефя много в почти всеки филм, в който участва.
Филмът е много приятен като историческа продукция - костюмите и обстановката са много добре пресъздадени, а кадрите са заснети така, че приличат на пожълтяла фотография от онези години - разкошно е просто.