Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Apr 12, 2011 1:11 pm

http://bcs5lj.110mb.com/pictures/1196701244989.jpg :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: в тоя ред на мисли :idea:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Zee
Adept

Post by Zee » Wed Apr 13, 2011 9:49 pm

В София вали сняг на парцали. Горките цъфнали дръвчета.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Apr 13, 2011 10:09 pm

Зимата иде...
Spoiler: show
Image
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Apr 14, 2011 3:32 pm

Oh, shut up!
Snoshti e natrupalo pak 20 santimetra snqg, ta edvam dodrapah do tramvaq toku shto...
Canada, what the fuck be!?

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Apr 15, 2011 11:08 am

Дайте и аз да се похваля, че не съм писал в различен раздел от "Книги", от мноого време.
Вчера ми излезе оценката по журналистика от СУ. Имам 5:00. И от момчетата има само 5 оценки, които са по-високи от моята (кандидатстваха 1064 души). Много съм щастлив, но малко ме е яд, защото можех да имам и по-висока оценка, ако си бях преценил правилно времето и си бях оправил ужасно многото правописни, стилистични, граматически и пунктуационни грешки.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 15, 2011 11:11 am

Поздравявам те. Пожелавам ти да станеш истински журналист и да стоиш на еони далеч от блатото на парцалистиката.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Apr 15, 2011 11:15 am

Честито :yay: Винаги ми се е виждала забавна тази специалност, дано да я учиш с удоволствие:)
Бтв, малко тъжничко това, че само 5 (айде 15 да са заедно с момичетата) оценки по-високи от 5 има.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Apr 15, 2011 11:21 am

:beer: Честито Тази оценка директно ли те вкарва в университета ?

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Apr 15, 2011 11:35 am

Morwen wrote:Честито :yay: Винаги ми се е виждала забавна тази специалност, дано да я учиш с удоволствие:)
Бтв, малко тъжничко това, че само 5 (айде 15 да са заедно с момичетата) оценки по-високи от 5 има.
Много режат на този изпит, а и маса народ отиват ей така. Тази оценка ме вкарва почти сигурно. Имам 6 от дипломата по История, а ако изкарам поне 5 на матурата по БЕЛ - там съм.
Вдругиден съм на изпит по История, пак в СУ. Надявам се и там да изкарам добри резултати. Кандидатствам и право.
Но искам повече журналистика, защото ми е много интересно, отдавна си ми е мечта, а и общо-взето ми се отдава и ми пасва на характера. Мерси за пожеланието да бъда по-различен от тези, които ги гледаме по телевизията, защото и мен ме дразнят страшно много едно 90% от "журналистите" в България и силно се надявам след години да не бъда в подобна класа...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Apr 15, 2011 12:36 pm

Тази оценка си е официална нали, няма да те карат пак да държиш лятото ?

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Apr 15, 2011 12:40 pm

Официална е, да.
Ама може и да отида лятото, за да видя какво ще направя. Хем тогава съм в София, заради Мейдън :D

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Apr 15, 2011 1:58 pm

Dante wrote:Дайте и аз да се похваля, че не съм писал в различен раздел от "Книги", от мноого време.
Вчера ми излезе оценката по журналистика от СУ. Имам 5:00. И от момчетата има само 5 оценки, които са по-високи от моята (кандидатстваха 1064 души). Много съм щастлив, но малко ме е яд, защото можех да имам и по-висока оценка, ако си бях преценил правилно времето и си бях оправил ужасно многото правописни, стилистични, граматически и пунктуационни грешки.
ЕЕЕ ПИЧ, ЧЕСТИТО!!!!!! :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :violin: Да влезеш където искаш и да пишеш вече повече в списанието. :mrgreen:

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Apr 15, 2011 2:28 pm

Сега сме го занемарили и ни е тегава, но сме всяка седмица в София по изпити.
Тъйче се надявам от началото на лятото сайта пак да тръгне активно. Иначе няма да пропуснем ревютата на "Игра на тронове", разбира се. :D

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Apr 15, 2011 4:46 pm

Браво! :)
Моля те, покажи на България какво значи адекватна, интелигентна и нетенденциозна журналистика, че тя никога не е виждала такава!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Apr 15, 2011 10:49 pm

Малко късно ама да разкажа за олимпиадата по английски. Бяхме настанени в лукосзен екс-соц хотел, като в мивката в стаята ни имаше петна или от кръв или от екскременти или от двете. Нещо забелязах че като цяло много малко момичета, тъпи ли са, мързи ли ги. Ама пък (ако и само за една вечер) се запознах с яки хора и си говорихме. Вечерта гледахме шоу Звук и светлина което не беше нещо феноменално, но беше яко. Един от 12 клас, май от Хасково, си говорихме за фантастика, дръм+бейс и философия и ми каза да прочета Погнусата на Сартр, с едно момиче пък си говорихме за анимета, а с единия от 12 клас дето беше с мен и едно момче от 10 от МГ си говорихме много за фентъзи. Той беше взел назаем някакъв рийдър от някакъв приятел, БЪКАН догоре с фентъзи на английски. Вечерта играх билиард за пръв път в живота си и качих ниво от Гига-нууб на Мега-нууб. Даже вкарах три топки една след друга в една игра. :mrgreen: На другият ден беше самото събитие, като теста беше потресаващо лесен и точно затова се изнервих толкова на 2-3 грешки които се усетих че съм допуснал. Учудих себе си като писах доста разбираемо, но есето и да е разбиаремо ми е малко тъпо написано. Май ми куца и аргументацията, бях цитирал Макиавели грешно, абе май фейлнах ама дано не съм. После ходихме на пицария и се наядох зверски. После се поразходихме малко, отидохме и до параклиса където е бил поп Кръстю около който е построена църква която всъщност сега е доста добре реставрирана отвътре. В смисъл, бил съм в църквата на Царевец която е реставрирана от някакъв дето се има за художник и всичко беше в някакво гадно синьо-зелено и като в картина на Пикасо. Тук всичко си е хубаво и живописите са си типични като за наша църква, но нещо мега-фрапиращо е че на един свод вътре я има пирамидата с окото! Може да е било от новият художник де, но май го имаше и на друго място полуизтрито. Та после отидохме на гарата и се прибрахме с автобуса. А на излизане от олимпиадата на всички дадоха сертификат за участие, тетрадка, тефтер, папка, химикал и някаква диплянка за Ловеч. Та това беше, стискайте палци да се класирам за 3то място че има стипендия 100 лева! :mrgreen: