Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Feb 17, 2010 1:20 am

Мдам, ако имаш предвид нещо различно от спам, това наистина звучи малко плашещо. Ако имаш предвид спам - уф, мдам, ми ко да праиш, това е един от бичовете на настоящето време, ама се свиква... донякъде.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Feb 17, 2010 7:52 am

Като каза спам, аз редовно получвам от самия себе си. Ма тва през goto. Май ще местя медицинето някъде дето има поддръжка, че в момента им пращал сам outlooka спам на партньорите ни на кило. :mrgreen:. А и хрома нещо пищи за опасен сайт. Пък аз съм го правил с 5 html-a преди 2 години. :shock:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Feb 17, 2010 11:55 am

Как искам гърците да ги отвее една хубава икономическа криза ....
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Feb 17, 2010 2:13 pm

The Dragon wrote:Как искам гърците да ги отвее една хубава икономическа криза ....
то май и без да искаш пак ще ги отвее, споко :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Feb 17, 2010 9:31 pm

Amikae wrote:
Vivian wrote:Никак не ми харесва да получавам настойчиво анонимни имейли... :neutral:
Какво имаш предвид? Щото това прозвуча много creepy. :neutral:
Ами от няколко дена получавам легитимни имейли (сиреч не-спам, а съдържащи странни изрчения нормален текст) от различни мейл акаунти из yahoo, gmail, hotmail, etc. Та това ме кара да смятам, че все пак един и същи човек си е направил няколко акаунта и изглежда намира, че е забавно да се бъзика така с мен... :neutral:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Wed Feb 17, 2010 9:59 pm

thunder wrote:
The Dragon wrote:Как искам гърците да ги отвее една хубава икономическа криза ....
то май и без да искаш пак ще ги отвее, споко :)
Ако има какво да се отвее още,щото на Гърците не им ли фалира умрялата държава?
Последно чух за ненам-си-ква-ужасна-цифра в милиарди бюджетен дефицт по новините.
:)
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Super M
Warmage

Post by Super M » Wed Feb 17, 2010 10:04 pm

Ами от няколко дена получавам легитимни имейли (сиреч не-спам, а съдържащи странни изрчения нормален текст) от различни мейл акаунти из yahoo, gmail, hotmail, etc. Та това ме кара да смятам, че все пак един и същи човек си е направил няколко акаунта и изглежда намира, че е забавно да се бъзика така с мен...
Това е доста безобиден начин за досаждане. Щом още не е започнал да ти звъни или да те следи по улиците ;)
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Feb 17, 2010 10:42 pm

Ако изреченията не са свързани едно с друго, а и особено ако и самите изречения са съставени от несвързани части, това все пак най-вероятно е спам. Такава порода спам се появи още преди поне 3-4 години, когато започнаха да стават все по-разпространени филтрите, които ловяха отделни думи и често срещани комбинации от думи в "обикновените" спам-съобщения - по този начин, с "истински" изречения и фрази, взети от съвсем легитимни текстове, спамерите заобикалят тези филтри и съобщението стига до теб... а някъде из него може и да има я връзка, я картинка, я нещо друго, с което да те убедят да им направиш нещо хубаво.

Добавено: А понякога няма нито връзка, нито картинка, нито нищо, а разчитат на това, че като прочетеш странните изречения, ще се излъжеш да им драснеш едно "абе какво, аджеба, се опитваш да кажеш? Нищо не ти се разбира!", с което хем да установят по-истински контакт с теб, отколкото иначе, хем да потвърдят, че адресът, на който са пратили това, е съвсем истински и го чете съвсем истински човек... и после се започва със "стандартния" спам.
Last edited by Roamer on Wed Feb 17, 2010 10:45 pm, edited 1 time in total.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Feb 17, 2010 10:43 pm

Vivian wrote:
Amikae wrote:
Vivian wrote:Никак не ми харесва да получавам настойчиво анонимни имейли... :neutral:
Ами от няколко дена получавам легитимни имейли (сиреч не-спам, а съдържащи странни изрчения нормален текст) от различни мейл акаунти из yahoo, gmail, hotmail, etc. Та това ме кара да смятам, че все пак един и същи човек си е направил няколко акаунта и изглежда намира, че е забавно да се бъзика така с мен... :neutral:
Тц, пак си е спам, и аз получавам такива от сума ти време. Не е нищо лично или лично написано, спокойно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Feb 18, 2010 11:32 am

Vivian wrote:
Amikae wrote:
Спам е, не се шашкай. Ползват веригата на Марков за да генерират полусмислени и разнообразни съобщения, та евентуално да решиш че си имаш работа с хора.
Look at the darkness...
...around me.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Feb 18, 2010 4:46 pm

Пратиха джагата ни на ремонт... :neutral:
Look at the darkness...
...around me.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Feb 18, 2010 9:20 pm

@ всички, които ми взехте спам-проблема присърце - мерси за утехата, че всъщност е спам. :mrgreen: Дано да сте и прави де... :D
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Feb 18, 2010 11:52 pm

dellusion wrote:Пратиха джагата ни на ремонт... :neutral:
Какъв модел ви е джагата?
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Feb 18, 2010 11:53 pm

Ако утре сутринта се събудя и открия, че съм станал азиатец, ще се самоубия с лъжица.
And you can't dance with a devil on your back...

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Fri Feb 19, 2010 10:29 am

Corwin wrote:
dellusion wrote:Пратиха джагата ни на ремонт... :neutral:
Какъв модел ви е джагата?
Еми не знам. Не е от тия професионалните. Играчите са 1-3-5-3, покритието на терена е плексигласово. Защо питаш?
Look at the darkness...
...around me.