Благодаря, Morwi, че така добре си ме разбрала и превела!!Morwen wrote: Можеш да генерираш колкото си искаш артикулиран смях, но е факт, че Бая просто искаше и друг да е гледал филма, за да даде мнение, а не призоваваше към масови нашествия към кината, щото е шедьовър.
Защото междувременно отговарях на поста на СуперМ, който изисква малко повече внимание.Бтв, не разбирам що отговаряш само на мен
Факт. Само дето няма бог знае кви емоции, ма нейсе.Super M wrote:Филмът mи хареса, защото е искрен, затрогващ и те кара да съпреживяваш емоциите на героите.
Неочакван - да. Вълнуващ?!Super M wrote:, защото има неочакван и вълнуващ обрат.
Да. Най-силната и стойностна страна на филма. Точно затова го нарекох безсмислен, когато "сивата, жестока реалност" смаза без усилие "мечтите и копнежа".Super M wrote:, защото по невероятно истински и правдободобен начин изобразява контраста между мечтите, бягството и копнежа от една страна и сивата, жестока реалност от друга странa.
Ъ-ъ, ако си американец в началното училище?Super M wrote:, защото влага както социални, така и лични послания, но по един крайно непретенциозен и обикновен начин, който те кара да мислиш и търсиш, да преоткриваш пренебрегвани, но очевидни истини.
Не се забелязва на първо гледане, музиката. Красивите сцени не са толкова много.Super M wrote:, защото е красив и има прекрасна музика. А в саундтрака може да намерите и една много добра вокална песен, озаглавена "A place for us".
И не само те. Но точно момчето не ме впечатли особено. Даваш ли си сметка какви емоции би трябвало да изпитва след сюжетния "обрат"? Нищо такова не видяхме - но едва ли е виновен той. По-скоро недоразумението е на ниво сценарий и режисура.Super M wrote:, защото двте деца изиграват брилянтно своите роли
Неумишлена ирония, предполагам. Дешанел, бтв, има твърде перверзно излъчване, за да се мотае край малолетни - особено в конкретния случай - ма карай.Super M wrote:, и защото като допълнение имаме невероятно чаровната Зуи Дешанел, в чиито сини очи съм готов да се удавя.
Защото не е фентъзи, а драма. И кво излиза - харесали сте го точно заради отвратителния завършек, несъвместим с очакваното и безсмислен в общия контекст.Super M wrote:Ще се повторя, че при мен лично така се получи, но голяма роля изигра сюжетната изненада, която, мисля, вече изгубихме в безсмисления спор и изиграните ми очаквания. Филмът се оказа много по-сериозен, отколкото предполагах и много по-реалистичен отколкото се надявах.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Не е недоразумение, но наистина е на сценарно ниво. Абе момчето не можеше да осъзнае събитията веднага, трябваше му повече време да асимилира случилото се, бе човек. То не се е сблъсквало с нищо такова досега. И след като е базирано на роман и на реалните емоции на сценариста, предполагам, че той по-добре може да изрази съответните чувства, а? А?Но точно момчето не ме впечатли особено. Даваш ли си сметка какви емоции би трябвало да изпитва след сюжетния "обрат"? Нищо такова не видяхме - но едва ли е виновен той. По-скоро недоразумението е на ниво сценарий и режисура.
Под реалистичен нямам предвид реален. Фентъзи филм, според мен, може да е реалистичен, ако има своя вътрешна логика и адекватност, ако изглежда правдоподобен. В тоя ред на мисли Матрицата може да изглежда по-реалистично от Умирай Трудно 4(който btw е баси яката простотийка и мноу налива). Тва съм имал предвид под реалистичност - а не жанрово разделение на фентъзи / не-фентъзи. Моля, не търси значението на думите "реален" и "реалистичен" в речника, ако според теб, смислововто разграничение, което съм вложил, е неправилно.Защото не е фентъзи, а драма. И кво излиза - харесали сте го точно заради отвратителния завършек, несъвместим с очакваното и безсмислен в общия контекст.
И т'ва не е така, защото накрая се вижда, че мечтите и животът продължават, макар и винаги да има нещо липсващо, нещо безвъзвратно загубено.Точно затова го нарекох безсмислен, когато "сивата, жестока реалност" смаза без усилие "мечтите и копнежа".
Любо, кво его бе, душа?Lubimetz13 wrote:Ако Шайхири беше от хората, които биха се обидили, нямаше да го правя, но човек с неговото изумително его е навярно имунизиран срещу всякаква емоционална вреда, така че:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests