Мостът към Терабития

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jul 10, 2007 5:44 pm

ОМГ СКУКАТА :shock: :shock: :shock:
Last edited by Roland on Tue Jul 10, 2007 5:59 pm, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Jul 10, 2007 5:53 pm

Morwen wrote: Можеш да генерираш колкото си искаш артикулиран смях, но е факт, че Бая просто искаше и друг да е гледал филма, за да даде мнение, а не призоваваше към масови нашествия към кината, щото е шедьовър.
Благодаря, Morwi, че така добре си ме разбрала и превела!! :wink:
Тааа, хора, юрвайте се (на където и да е) да гледате филма, та да стане по-рязнообразно мелето! :twisted:
Шейхири, като отида ще ти потърся работа - по възможност тежък, изнурителе (?) труд!! :spite:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Jul 10, 2007 5:55 pm

Уф, а някой ден ще се науча да пускам нещата правилно от раз, не после да се налага да си редактирам постовете, че да се виждат външните смайлита, дори и ако сайтовете им не ги пускат от раз...
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jul 10, 2007 5:57 pm

Еми местиш си го на своя територия :)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Jul 10, 2007 5:58 pm

Ми баш т'ва направих в крайна сметка :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jul 10, 2007 5:59 pm

Бтв, не разбирам що отговаряш само на мен
Защото междувременно отговарях на поста на СуперМ, който изисква малко повече внимание. :)
Super M wrote:Филмът mи хареса, защото е искрен, затрогващ и те кара да съпреживяваш емоциите на героите.
Факт. Само дето няма бог знае кви емоции, ма нейсе.
Super M wrote:, защото има неочакван и вълнуващ обрат.
Неочакван - да. Вълнуващ?! :shock: :evil:
Super M wrote:, защото по невероятно истински и правдободобен начин изобразява контраста между мечтите, бягството и копнежа от една страна и сивата, жестока реалност от друга странa.
Да. Най-силната и стойностна страна на филма. Точно затова го нарекох безсмислен, когато "сивата, жестока реалност" смаза без усилие "мечтите и копнежа".

(Как така имаха голям телевизор (поне един), а не можеха да си позволят един чифт гуменки?)
Super M wrote:, защото влага както социални, така и лични послания, но по един крайно непретенциозен и обикновен начин, който те кара да мислиш и търсиш, да преоткриваш пренебрегвани, но очевидни истини.
Ъ-ъ, ако си американец в началното училище?
Super M wrote:, защото е красив и има прекрасна музика. А в саундтрака може да намерите и една много добра вокална песен, озаглавена "A place for us".
Не се забелязва на първо гледане, музиката. Красивите сцени не са толкова много.
Super M wrote:, защото двте деца изиграват брилянтно своите роли
И не само те. Но точно момчето не ме впечатли особено. Даваш ли си сметка какви емоции би трябвало да изпитва след сюжетния "обрат"? Нищо такова не видяхме - но едва ли е виновен той. По-скоро недоразумението е на ниво сценарий и режисура.
Super M wrote:, и защото като допълнение имаме невероятно чаровната Зуи Дешанел, в чиито сини очи съм готов да се удавя.
Неумишлена ирония, предполагам. Дешанел, бтв, има твърде перверзно излъчване, за да се мотае край малолетни - особено в конкретния случай - ма карай.
Super M wrote:Ще се повторя, че при мен лично така се получи, но голяма роля изигра сюжетната изненада, която, мисля, вече изгубихме в безсмисления спор и изиграните ми очаквания. Филмът се оказа много по-сериозен, отколкото предполагах и много по-реалистичен отколкото се надявах.
Защото не е фентъзи, а драма. И кво излиза - харесали сте го точно заради отвратителния завършек, несъвместим с очакваното и безсмислен в общия контекст.

Аз харесвах филма (до един момент) точно заради магическото детство, което толкова напомняше на моето - както, сигурен съм, е било при повечето хора, особено незатворените в големия град.

И пак питам, конкретно: какво спечелиха историята, героите и зрителите/читателите от куция завършек?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Jul 10, 2007 6:23 pm

Спечелиха дълбочина, спечелиха липса на клише, спечелиха добра драма вместо фентъзи боза. И не, тук ударенията не са на драма и фентъзи, а на добра и боза.

По първите ти два цитата
Spoiler: show
За теб смъртта на близък човек не е емоционална и не трогва, така ли? Ми остани си със здраве, ма не упреквай нормалните хора, за които е такава.
И ако забеляза, "сивата, жестока реалност" не смаза "мечтите и копнежа", а чрез тях стана по-малко сива. Всички тези мечти и измислени светове накараха момчето да се приспособи и обикне и реалният свят. И това беше смисълът на филма, всъщност.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Jul 10, 2007 8:13 pm

Но точно момчето не ме впечатли особено. Даваш ли си сметка какви емоции би трябвало да изпитва след сюжетния "обрат"? Нищо такова не видяхме - но едва ли е виновен той. По-скоро недоразумението е на ниво сценарий и режисура.
Не е недоразумение, но наистина е на сценарно ниво. Абе момчето не можеше да осъзнае събитията веднага, трябваше му повече време да асимилира случилото се, бе човек. То не се е сблъсквало с нищо такова досега. И след като е базирано на роман и на реалните емоции на сценариста, предполагам, че той по-добре може да изрази съответните чувства, а? А?
Защото не е фентъзи, а драма. И кво излиза - харесали сте го точно заради отвратителния завършек, несъвместим с очакваното и безсмислен в общия контекст.
Под реалистичен нямам предвид реален. Фентъзи филм, според мен, може да е реалистичен, ако има своя вътрешна логика и адекватност, ако изглежда правдоподобен. В тоя ред на мисли Матрицата може да изглежда по-реалистично от Умирай Трудно 4(който btw е баси яката простотийка и мноу налива). Тва съм имал предвид под реалистичност - а не жанрово разделение на фентъзи / не-фентъзи. Моля, не търси значението на думите "реален" и "реалистичен" в речника, ако според теб, смислововто разграничение, което съм вложил, е неправилно.
Точно затова го нарекох безсмислен, когато "сивата, жестока реалност" смаза без усилие "мечтите и копнежа".
И т'ва не е така, защото накрая се вижда, че мечтите и животът продължават, макар и винаги да има нещо липсващо, нещо безвъзвратно загубено.

За Зуи или добро или нищо и тва за емоциите го прескачам защото е субективно и няма какво да се разисква.

Това дето си го изтърсил за гуменките и телевизора също няма да коментирам. То само говори за себе си!
Last edited by Super M on Tue Jul 10, 2007 11:08 pm, edited 1 time in total.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Tue Jul 10, 2007 10:03 pm

[не ми обръщайте внимание]

Вчера се двоумях дали да не цвъкна нещо в темата, но се отказах. Днес обаче...

Ако Шайхири беше от хората, които биха се обидили, нямаше да го правя, но човек с неговото изумително его е навярно имунизиран срещу всякаква емоционална вреда, така че:

Шайхири. Сигурен съм, че знаеш повече от мен по въпроса, но все пак да си кажа. От един успешен сценарист, писател и критик по принцип се очаква да има повече сценарии, книги и статии отколкото актове на умствена мастурбация в интернет. Или...?

Питам не за друго, ами защото изглежда, че намираш професионалния си опит за непробиваем щит срещу агресията на невежите маси и съкрушителен аргумент против многобройните (безгласни мои) молби и жалби да престанеш да узурпираш всяка тема в този форум. Та се питах дали този професионален опит се простира чак толкова далеч отвъд ходенето на кино, че да ни млатиш в главите с непоносимото си самочувствие по този начин.

Spoiler: show
Image
[/size][/не ми обръщайте внимание]

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jul 10, 2007 10:54 pm

Черен хумор :shock:
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Aug 16, 2007 2:13 am

Lubimetz13 wrote:Ако Шайхири беше от хората, които биха се обидили, нямаше да го правя, но човек с неговото изумително его е навярно имунизиран срещу всякаква емоционална вреда, така че:
Любо, кво его бе, душа? :ninja: Виж, че даже никът ми е с малка буква. :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.