Съжалявам за двата последователни поста, моля някой модератор да ми изтрие предния (дето е един ред, за това че Тюдорс свършвал).
Ами изгледах последния епизод на първи сезон на Тюдорите и съм изключително доволен, кртко ревю - по-надолу. Току-що видях, че втори сезон ЩЕ ИМА от април догодина и даже към убиствения каст се присъединява Питър О'Тул (ще играе папата).
Цялостно впечатление - хубав сериал, изключително бляскав, с перфектен каст, правен с много пари. Прекалено самоцелни секс-сцени и развлачено повествование за мен, в Рим някак си бяха по на място тия работи.
Плюсове:
+Джон Рис Майърс - просто МАЧКА това момче, родено е да е крал. Изблиците му на кралска ярост няма да ги забравя.
+Сам Нийл - един велик (за мен) актьор, който за съжаление хората свързват предимно с Джурасик Парк. Мисля, че в този сериал показа на какво е способен
+Костюмите - тука успяха да скрият топката дори на Рим (само по този пункт слава Богу;) ). Хенри ако не слага едно 50 различни дрехи само през първия сезон...
+Всичките дворцови политически и дипломатически интриги
+Изключително екстраординерната хубост на мацката, избрана да играе Ан Болейн
+Начинът, по който Реформацията си пропука път напред в последния епизод
Минуси:
-Прекалееееееено дълъг развод, в 3-4 серии направо НИЩО друго не се случва
-Абсолютно излишни сюжетни линии на някакви осмостепенни герои като музиканта-бисексуален. И не, оказа се че няма никаква връзка с основната
-Натрапени секс-сцени, който на моменти ХИЧ не са на място
-Силен, но сравнен с един исторически сериал на ХБО за едни двама войници лекинко бледнее
Забравих да кажа, че последния епизод се гледа на един дъх.