Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri May 04, 2007 9:29 pm

Определено нищо не е обикновено...
И най- вече стилът не е обикновен и атмосферата...
Абе всичко се развива по някакъв побъркан начин, който е същевременно много убедителен...
Историята само звучи обикновено....
Всъщност книгата съвсем не е обикновена :)
Или поне за мен не е....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri May 04, 2007 10:01 pm

Преди петнайсет минути приключих с "Чудовищна команда" на Тери Пратчет. Абе, общо взето става за четене. Накефи ме, но
Spoiler: show
накрая разбрах, че цялото командване на борогравската армия е съставено от Поругания - това ми се видя странно. А и сержанта... През цялото време си го представях с брада, пък се оказа, че е раждал. То всъщност май само двама от войниците бяха мъже, де.
Както и да е. Книжката беше готина. Но пък "Интересни времена"(четвърто четене точно преди тази) беше по-интересна...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat May 05, 2007 12:31 am

В момента преполовявам командата и ми направи впечатление колко мрачна книга е всъщност.
Книгата е пак забавна, но и доста сериозна - този път няма радост в бедността, смъртта и мизерията. Война е, хората мрът, само трола и Игор са създадени да са забавни, донякъде. Има доста точни попадения, но от всичко на Пратчет, дето съм прочел, това е най-сериозното, но определено радва :wink:

Jen
Paragon

Post by Jen » Sat May 05, 2007 2:26 pm

Случайно видях “Fragile Things” на Нийл Геймън в някаква сбутана летищна книжарница и понеже кратката форма напоследък ми изглежда на командно дишане, сигурно нямаше да си я купя ако не предстоеше двудневно транснационално размотаване. Щях много да сбъркам. При цялата...да речем еклектичност на събраните разкази, досега всички са страхотно удоволствие. А прочетох повече от половината.

Браво на майстора!
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 05, 2007 4:36 pm

Аз си дочетох Силмарилиона и в момента зобам Unfinished Tales...
And you can't dance with a devil on your back...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat May 05, 2007 7:37 pm

Jen wrote:Случайно видях “Fragile Things” на Нийл Геймън в някаква сбутана летищна книжарница и понеже кратката форма напоследък ми изглежда на командно дишане, сигурно нямаше да си я купя ако не предстоеше двудневно транснационално размотаване. Щях много да сбъркам. При цялата...да речем еклектичност на събраните разкази, досега всички са страхотно удоволствие. А прочетох повече от половината.

Браво на майстора!
И на мен ми хареса много :) Мисля, че е дадена за превод 8-)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat May 05, 2007 11:40 pm

Аз пък съм струпал няколко стари малки книжки тип "Галактика" да си препрочитам - Какавидите, Среща с Рама и Чоки.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat May 05, 2007 11:56 pm

Все класики. :) Първата я четох много малък и още си я спомням с умиление. Нали не се разваля сериозно, ако я четеш вече пораснал?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun May 06, 2007 9:26 am

This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun May 06, 2007 12:29 pm

Мерси. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 08, 2007 9:04 pm

Чета Приказка без край и направо нямам думи... Това, от години не ми се случвало да вървя по улици и да пресичам светофари, четейки :) Невероятна книга с невероятно въображение, едвам се удържам да я дочета, за да трае по-дълго :shock:
This is it. Ground zero.

Random
Ascendent

Post by Random » Tue May 08, 2007 9:16 pm

Нали:) И аз тъкмо я прочетох (за втори път). Е, този път няма чак такъв уау ефект, но пак съм изумен колко много пластове има в тази книга и колко е красива.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue May 08, 2007 9:31 pm

Само внимавайте на светофарите. Тука не ви е Фантазия.

Аз, за съжаление, първо бях гледал страхотния филм. И, доколкото си спомням, гледах на романа като на нескопосна новелизация. :roll:
:oops: :oops: :oops:

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue May 08, 2007 9:53 pm

Приказка без край ми е една от най, ама най-любимите книги! Чела съм я може би 5 пъти, всеки път се размазвам от кеф! И филмът не ме впечатли и наполовина колкото книгата след като си имах изградена представа за всичко и най-вече Фухур беше пълно разочарование :roll: Това е от книжките, които си препрочитам през няколко години, заедно с Крокодила Гена, Надолу по вълшебната река и няколко сборници с приказки :oops:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 08, 2007 10:12 pm

shayhiri wrote:Само внимавайте на светофарите. Тука не ви е Фантазия.
Споко, Драконът на Щастието ме пази ;)

И аз съм гледал филма като малък, нищо не помня от него, но на повечето фенове на книгата май не им харесва :) Все пак да не разводняваме темата с дискусии по въпроса, де :)
This is it. Ground zero.