Miranda

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Miranda

Post by Moridin » Sun Apr 29, 2007 11:07 pm

Обмислях тия дни да си сложа мирандата. Що? Ми щото новото айсикю е ужасно бъгаво и вече става ънюзъбъл, а пък КИП си имам на работа и искам нещо ново (и по-красиво :mrgreen: )

Та - мисълта ми е тези, които го ползват, ще споделят ли инфо кои са му добрите/лошите страни и най-вече кое си струва човек да си сложи от това огромно море от плъгини?
This is it. Ground zero.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Apr 30, 2007 12:00 am

Аз си карам на Миранда от може би повече от година. Основният проблем е, че понякога големите клечки си променят протоколите, поради което понякога не можеш да се вържеш в съответния акаунт. Най-често се случва с ICQ и с AOL Messenger. Но все пак това е доволно рядко, така че не е чак толкова голям проблем. Колкото до плъгини, аз не съм си слагал, и нямам и намерение.

Най-голямото дойстойнство (за мен) на Миранда е, че има само това, което всъщност е нужно за чат клиент, и нищо повече. Аз например не искам да отварям мултимедия през подобни програмки, затова си има съответните плейъри. Или не искам да имам календар, всякакви напомняния и т.н. Изобщо Миранда се държи много добре и на по-слаби машини (какъвто е моят компютър в офиса), така че просто няма какво да се чудя.

Разбира се, по-ограничените функции може и да са минус за теб, но аз лично не вярвам в all-in-one software, така че за мен е важно да се поддържат по-популярните чат клиенти, което Миранда го прави. Ако искаш повече флинтифлюшки, Миранда не е твоят избор.
This signature is not yet rated

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Apr 30, 2007 12:18 am

Има един задължителен плъгин - auto reconnect. Всичко друго и е тип топ:)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Apr 30, 2007 4:23 am

Ми аз си карам с ICQ2003b откакто излезе и упорито отказвам да сложа по-нови версии, щото по-добра от тази не съм виждала още. Иначе съм пробвала и Миранда, ма ме объркваше там с всичките месинджъри в едно.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Apr 30, 2007 9:50 am

Ами то си зависи. Аз имам доста чуждестранни колеги, повечето от които ползват различни месинджъри. Така че аз съм просто принуден да ползвам подобен all-in-one клиент, защото компютърът ми в офиса не е достатъчно мощен за да издържи едновременно ICQ, AOL Messenger и MSN Messenger (да не говорим че шефа напоследък държи на Skype). А на фона на други подобни чат клиенти (като Trillian например), Miranda е възможно най-лекия от тях, което предпоредели избора. И да, Драгън е прав, това е задължителния плъгин (който и аз имам), нищо друго не ти е нужно.
This signature is not yet rated

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Apr 30, 2007 10:14 am

Ами има плъгини, свързани пак с чат-функции, които ги няма по дифолт в Миранда, и главно за тях питам. Става дума за разни органайзери на контакт лист, плъгини, свързани с хисторито (тия с ами особено важни), табове в прозореца за чат и т.н. Та все пак някой по-плъгинджия ще почакам да се намери :)

Иначе и аз не държа на календар, видео-чат, мултимедия и игри, не знам някой тук да ползва такива неща изобщо :)
Е, изключая Елейн със slide-a-llama :mrgreen:

Държа обаче на стилен външен вид, а май дифолтния на Мирандата е доста квадратен и семпъл.. но пък има един милион скина, та ще се тества.
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Apr 30, 2007 10:50 am

But gets the job done. Един друг плъгин който използвам - за history viewing. Защото дифолтното на Миранда съкс.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Apr 30, 2007 11:00 am

Ми аз от предишното ICQ5 съм доволна (новото още не мога да му свикна на визията), не ми е давало грешки, всичко си беше ок, както и както каза Жоро игричките, които са мега забавни, тая с билярда с животните е много сладка, япончетата също, изобщо мега кеф :P.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 30, 2007 11:04 am

Не мога да го схвана тоя мерак по шаренията, честно. Без друго клиентът си стои минимайзнат в 98% от времето, а тва как точно ще изглежда прозоречето... :roll:

Ениуей, аз бях пробвал неква Миранда навремето, ма бързо ме отказа. Като цяло от QIP за момента по-високо нема.
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Apr 30, 2007 11:30 am

Ше се сетиш ти! :mrgreen:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 30, 2007 11:31 am

Marfa wrote:Ше се сетиш ти! :mrgreen:
Е кво да се сещам, аз съм почти от половин година вече с него.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Apr 30, 2007 11:43 am

И аз го ползвах доста време, но имах проблеми с кирилицата, доста хора не ми я четяха :(.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 30, 2007 11:45 am

Аз имам проблем само с Амелия, и то офлайн. А, напоследък май и Гибли сопнтанно спря да може да ми я чете. Но иначе с кю-то винаги съм имал много повече проблеми с кирилица.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Apr 30, 2007 12:43 pm

Amelia wrote:Ми аз си карам с ICQ2003b откакто излезе и упорито отказвам да сложа по-нови версии, щото по-добра от тази не съм виждала още. Иначе съм пробвала и Миранда, ма ме объркваше там с всичките месинджъри в едно.
The one and only :twisted:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue May 01, 2007 11:19 am

Аз от години съм с Gaim. Определено си има доста бъгове, но са незначителни (или съм свикнал просто вече с тях :)). Също е много лек, има доволно плъгини и поддържа каквито се сетиш портокали.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...