Miranda

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Miranda

Post by Moridin » Sun Apr 29, 2007 11:07 pm

Обмислях тия дни да си сложа мирандата. Що? Ми щото новото айсикю е ужасно бъгаво и вече става ънюзъбъл, а пък КИП си имам на работа и искам нещо ново (и по-красиво :mrgreen: )

Та - мисълта ми е тези, които го ползват, ще споделят ли инфо кои са му добрите/лошите страни и най-вече кое си струва човек да си сложи от това огромно море от плъгини?
This is it. Ground zero.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Apr 30, 2007 12:00 am

Аз си карам на Миранда от може би повече от година. Основният проблем е, че понякога големите клечки си променят протоколите, поради което понякога не можеш да се вържеш в съответния акаунт. Най-често се случва с ICQ и с AOL Messenger. Но все пак това е доволно рядко, така че не е чак толкова голям проблем. Колкото до плъгини, аз не съм си слагал, и нямам и намерение.

Най-голямото дойстойнство (за мен) на Миранда е, че има само това, което всъщност е нужно за чат клиент, и нищо повече. Аз например не искам да отварям мултимедия през подобни програмки, затова си има съответните плейъри. Или не искам да имам календар, всякакви напомняния и т.н. Изобщо Миранда се държи много добре и на по-слаби машини (какъвто е моят компютър в офиса), така че просто няма какво да се чудя.

Разбира се, по-ограничените функции може и да са минус за теб, но аз лично не вярвам в all-in-one software, така че за мен е важно да се поддържат по-популярните чат клиенти, което Миранда го прави. Ако искаш повече флинтифлюшки, Миранда не е твоят избор.
This signature is not yet rated

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Apr 30, 2007 12:18 am

Има един задължителен плъгин - auto reconnect. Всичко друго и е тип топ:)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Apr 30, 2007 4:23 am

Ми аз си карам с ICQ2003b откакто излезе и упорито отказвам да сложа по-нови версии, щото по-добра от тази не съм виждала още. Иначе съм пробвала и Миранда, ма ме объркваше там с всичките месинджъри в едно.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Apr 30, 2007 9:50 am

Ами то си зависи. Аз имам доста чуждестранни колеги, повечето от които ползват различни месинджъри. Така че аз съм просто принуден да ползвам подобен all-in-one клиент, защото компютърът ми в офиса не е достатъчно мощен за да издържи едновременно ICQ, AOL Messenger и MSN Messenger (да не говорим че шефа напоследък държи на Skype). А на фона на други подобни чат клиенти (като Trillian например), Miranda е възможно най-лекия от тях, което предпоредели избора. И да, Драгън е прав, това е задължителния плъгин (който и аз имам), нищо друго не ти е нужно.
This signature is not yet rated

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Apr 30, 2007 10:14 am

Ами има плъгини, свързани пак с чат-функции, които ги няма по дифолт в Миранда, и главно за тях питам. Става дума за разни органайзери на контакт лист, плъгини, свързани с хисторито (тия с ами особено важни), табове в прозореца за чат и т.н. Та все пак някой по-плъгинджия ще почакам да се намери :)

Иначе и аз не държа на календар, видео-чат, мултимедия и игри, не знам някой тук да ползва такива неща изобщо :)
Е, изключая Елейн със slide-a-llama :mrgreen:

Държа обаче на стилен външен вид, а май дифолтния на Мирандата е доста квадратен и семпъл.. но пък има един милион скина, та ще се тества.
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Apr 30, 2007 10:50 am

But gets the job done. Един друг плъгин който използвам - за history viewing. Защото дифолтното на Миранда съкс.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Apr 30, 2007 11:00 am

Ми аз от предишното ICQ5 съм доволна (новото още не мога да му свикна на визията), не ми е давало грешки, всичко си беше ок, както и както каза Жоро игричките, които са мега забавни, тая с билярда с животните е много сладка, япончетата също, изобщо мега кеф :P.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 30, 2007 11:04 am

Не мога да го схвана тоя мерак по шаренията, честно. Без друго клиентът си стои минимайзнат в 98% от времето, а тва как точно ще изглежда прозоречето... :roll:

Ениуей, аз бях пробвал неква Миранда навремето, ма бързо ме отказа. Като цяло от QIP за момента по-високо нема.
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Apr 30, 2007 11:30 am

Ше се сетиш ти! :mrgreen:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 30, 2007 11:31 am

Marfa wrote:Ше се сетиш ти! :mrgreen:
Е кво да се сещам, аз съм почти от половин година вече с него.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Apr 30, 2007 11:43 am

И аз го ползвах доста време, но имах проблеми с кирилицата, доста хора не ми я четяха :(.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 30, 2007 11:45 am

Аз имам проблем само с Амелия, и то офлайн. А, напоследък май и Гибли сопнтанно спря да може да ми я чете. Но иначе с кю-то винаги съм имал много повече проблеми с кирилица.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Apr 30, 2007 12:43 pm

Amelia wrote:Ми аз си карам с ICQ2003b откакто излезе и упорито отказвам да сложа по-нови версии, щото по-добра от тази не съм виждала още. Иначе съм пробвала и Миранда, ма ме объркваше там с всичките месинджъри в едно.
The one and only :twisted:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue May 01, 2007 11:19 am

Аз от години съм с Gaim. Определено си има доста бъгове, но са незначителни (или съм свикнал просто вече с тях :)). Също е много лек, има доволно плъгини и поддържа каквито се сетиш портокали.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...