Социофилософска тема

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Mar 24, 2007 1:18 pm

Muad_Dib wrote:
Roland wrote:Не, в момента ти говориш глупости :) няма функция на офиса, без която да не мога да мина. А мога да си го пиша и под линукс, нали? Оная безплатната ОС...
Хахахха тва искам да видя...Как ти се оправяш с Линукс:):):)
Знаех си, че тва ше ти е приносът към темата :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Mar 24, 2007 2:41 pm

Остро ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Sat Mar 24, 2007 6:34 pm

Roland wrote:А мога да си го пиша и под линукс, нали? Оная безплатната ОС...
:shock: :lol: :shock: :lol:
Добре де, може и така да се нарече... :wink:
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 24, 2007 11:30 pm

Драгъне, кво тря да осигури държавата е въпрос на философия. За теб - явно нищо. За мен от държавата няма достатъчно смисъл, ако осигури само това, което си изброил, понеже лошите странични ефекти компеснират и прескачат.

Основната цел на държавата е С НЕЯ ДА Е ПО-ДОБРЕ, ОТКОЛКОТО БЕЗ НЕЯ. Няма друга цел. Не би и могло да има.

Рол - не си прав. Ти ще си неимоверно по-малко продуктивен на пишеща машина (ако изобщо можеш да пишеш на нея, овладей БДС първо ;р), което ще намали приходите ти и при конкуренцията в бранша и твоята заетост с ОСНОВНАТА ти професия, дори ще те изхвърли от работа. Не излизай с лафа за оригиналния продукт. В момента, в който ти печелиш ПАРИ от ЧУЖД труд, ти си много повече престъпник и по морал, и по закон, отколкото ако използваш за лична потреба интелектуален продукт. Справка - чекни в новините последните решения на ЕК по въпроса. Дори там е отразен тоз прост факт. От разговора по айсикю - "морално е за мен" моеш да кажеш колкото и аз по точката с авторските цени (виж по-долу) и да не спорим принципно, ъф корс.

По въпроса за моята аргументираност - това доколко ти и доколко аз разбираме от външна и гео-политика, ще ми позволиш дори при изразяваната на моменти от мен явно устремна (демек несериозна) наивност, да сме най-малкото на едно ниво...

По въпроса за правото на твореца да определя цени - нещо не си вникнал НИКАК :) Това, за което говориш, е формално право. Морално право е ДОСТА друга работа. И в крайна сметка, както вече някой каза, ако слагаш идиотски цени, си носиш последствията. Никой в нищо не те обвинява :)
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Mar 24, 2007 11:36 pm

Еми ето, пействам от кю-то:

Аз бездруго трябва да пиратствам нещо, защото нямам друг избор, така че ще пиратствам каквото си реша, щом така или иначе парите ми не отиват за друго, а за оригинални неща. За мен, повтарям, това е морално. Не си къткам парите, нито ги давам за сметки за ток и телефон, или за храна. Давам ги за оригинални неща, с което МОЯТА съвест поне е чиста, независимо какви са оригиналните неща. Да, хората, които са направили Офиса, няма да спечелят от това, но пък парите ми се харчат почти на 100% именно с онази цел, която защитавам тук в момента. И честно казано не виждам къв е проблемът да си купя един офис да ви запуша устите, но също така не виждам и смисъла от това. Парите ми отиват във филмовата и гейминг индустрията. Майкрософтци не е да не печелят от втората, че и от първата, соу...

За държавата пак говориш безмоторно - какво значи по-добре с нея, отколкото без нея? Без нея ше се избием просто. С нея не се избиваме. Дори САМО в качеството си на репресивен орган, ВЕЧЕ сме по-добре с нея, отколкото без нея :roll:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 24, 2007 11:41 pm

Ми.. не. Ше се побием, па ше спрем, ше почнем отначало и няма да плащаме данъци на вампира, за да си купува самолетчета. Всъщност. Тъй че леко с квалификациите по принцип де :)

За другото май се разбрахме да не спорим повече ;р явно е, че грешиш, и тва е?
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Mar 24, 2007 11:58 pm

Мор - както казах какво очаквам от държавата е за изцяло друга тема. Пусни една ако искаш да се нахраним.

А сега малко по темата - всъщност държавата има полза от пиратството. Румънският президент имаше подобни изказвания преди време. Защото това поколение програмисти и ИТ работници се обучихме на евтини крадени програми, ако софтуеъра не беше толкова достъпен и Borland Pascal и Turbo C++ не се събираха на една дискета. Ако Visual Studio 4 не можеше да се купи на Славейков за 10 кинта, голяма част от тези които сме в ИТ сферата в момента нямаше да издържаме по два търтея от държавната админисрация с осигуровките които плащаме.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Mar 25, 2007 10:33 am

Moridin wrote:Ми.. не. Ше се побием, па ше спрем, ше почнем отначало и няма да плащаме данъци на вампира, за да си купува самолетчета. Всъщност. Тъй че леко с квалификациите по принцип де :)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Сори, не се сдържах ;) Извинявай, ма тва твойто вече е "знам, че не съм прав, ма да върви спорът". В смисъл, втф значи "ще се побием малко"? Цялата световна история е срещу теб в тоя топик.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Mar 25, 2007 10:40 am

Напротив, фундаменталният ивент в световната история е срещу теб - Френската революция. Дефинитли и преди нея е имало ред и законност и не са се избивали. Ама не е достатъчно, нали разбираш, за да кажеш, че държавата не ти взима повече, отколкото ти дава.
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Mar 25, 2007 10:42 am

Ма Жоро, Френската революция е била кулминация на най-голямото интелектуално движение в историята на човечеството. Сработила е, щото са имали идеологическата база да заменят Монархията с нещо друго.
Къде виждаш интелектуални движения и идеологически бази тук????

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Mar 25, 2007 11:40 am

Интелектуалци да водят масите винаги се намират. Движещата сила зад френската революция е интелектуална, но масата, която я осъществява, е народната. Причините и на двете са едни и същи - държавата не струва и ме тормози повече, отколкото ми дава. В онзи случай е неосъзнато, но сега вече можем да си го осъзнаем. И изобщо, какво доказваш?

Темата ми (казвам за пореден път) беше съвсем друга. Не как да рутнем държавата, а как държавата да се държи в максимална полза за народа. Колкото до потояповодните аргументи, че сме ИзтЕвр държава в седма глуха - като сме ИзтЕвр държава в седма глуха, която е и международна курва, нищо не печелим, освен колкот да преживеем. За да направя аналогия с едно твое (на Рол) предно изказване - това е третиране на симптоми, а не болезнено лекуване на състоянието (което минава през национално достойнство, непреходна политическа позиция и изграждане на собствен манталитет).
This is it. Ground zero.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sun Mar 25, 2007 11:47 am

Ба мааму. Изнервяш се, заебаваш даден топик, отваряш го след два дена и кво гледаш - френската революция... Винаги така се получава...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Mar 25, 2007 11:59 am

Аз съм бясна, че веднъж и аз написах смислен пост, а то веро се стигна до френската революция! :evil: А ако е на въпрос, преди френската и английската е била холандската революция, но това няа нищо общо с факта, че държавата ни съкс! :evil:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Mar 25, 2007 12:22 pm

Прочее да, Марфа драсна един доста дълъг пост, който никой не прочете.
Moridin wrote:Интелектуалци да водят масите винаги се намират. Движещата сила зад френската революция е интелектуална, но масата, която я осъществява, е народната. Причините и на двете са едни и същи - държавата не струва и ме тормози повече, отколкото ми дава. В онзи случай е неосъзнато, но сега вече можем да си го осъзнаем. И изобщо, какво доказваш?

Темата ми (казвам за пореден път) беше съвсем друга. Не как да рутнем държавата, а как държавата да се държи в максимална полза за народа. Колкото до потояповодните аргументи, че сме ИзтЕвр държава в седма глуха - като сме ИзтЕвр държава в седма глуха, която е и международна курва, нищо не печелим, освен колкот да преживеем. За да направя аналогия с едно твое (на Рол) предно изказване - това е третиране на симптоми, а не болезнено лекуване на състоянието (което минава през национално достойнство, непреходна политическа позиция и изграждане на собствен манталитет).
Доказва (доста необоримо впрочем), че всичко опира до хората. След френската революция е дошъл Наполеон. Биг дифърънс. Човечеството ВИНАГИ ще се връща към форма на държавния модел, просто щото само това познава и щото работещите структури не са толкова много, тва не ти е построяване на рпг-сетинг. А и истината е, че повечето такива структури теоретично си работят прекрасно - демокрацията, комунизмът, че дори и монархията. Прецакват ги хората. Тъй че проблемът ти не е в държавата изобщо.

Вторият ти абзац не схванах кво иска да каже. Ма ако хвана да го нищя, пак ше кажеш, че икономиката не ти е интересна. Изказването за лекарството не беше мое, а на Марфа, но все едно. И бтв, тва изначално ква е била темата, е ирелевантно. Ае бъди гъвкав и спри да натъртваш как ти за друго си искал да говорим. Като не е станало, не е - здраве.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Sun Mar 25, 2007 12:48 pm

Темата като "социофилософска" предполага всички да изпаднем в положението на ония индийски слепци, които като хванали някаква негова част спорили какво е това нещо слона. Единият дето държал крака, казвал че слона е нещо огромно и тежко, друг хванал хобота и твърдял, че е дълго и тънко, трети висял на ушите и бил убеден, че слона е жувотно тънко и широко, последният бръкнал в гъза на слона и обобщил, че е влажна дупка. Знам, че до съгласие няма да се стигне...
Но все пак стигне ли се до проблематизирането на държавата и "революцията", значи някой здраво е гепил на слона хуя.