Социофилософска тема

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Mar 24, 2007 1:18 pm

Muad_Dib wrote:
Roland wrote:Не, в момента ти говориш глупости :) няма функция на офиса, без която да не мога да мина. А мога да си го пиша и под линукс, нали? Оная безплатната ОС...
Хахахха тва искам да видя...Как ти се оправяш с Линукс:):):)
Знаех си, че тва ше ти е приносът към темата :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Mar 24, 2007 2:41 pm

Остро ;р
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Sat Mar 24, 2007 6:34 pm

Roland wrote:А мога да си го пиша и под линукс, нали? Оная безплатната ОС...
:shock: :lol: :shock: :lol:
Добре де, може и така да се нарече... :wink:
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 24, 2007 11:30 pm

Драгъне, кво тря да осигури държавата е въпрос на философия. За теб - явно нищо. За мен от държавата няма достатъчно смисъл, ако осигури само това, което си изброил, понеже лошите странични ефекти компеснират и прескачат.

Основната цел на държавата е С НЕЯ ДА Е ПО-ДОБРЕ, ОТКОЛКОТО БЕЗ НЕЯ. Няма друга цел. Не би и могло да има.

Рол - не си прав. Ти ще си неимоверно по-малко продуктивен на пишеща машина (ако изобщо можеш да пишеш на нея, овладей БДС първо ;р), което ще намали приходите ти и при конкуренцията в бранша и твоята заетост с ОСНОВНАТА ти професия, дори ще те изхвърли от работа. Не излизай с лафа за оригиналния продукт. В момента, в който ти печелиш ПАРИ от ЧУЖД труд, ти си много повече престъпник и по морал, и по закон, отколкото ако използваш за лична потреба интелектуален продукт. Справка - чекни в новините последните решения на ЕК по въпроса. Дори там е отразен тоз прост факт. От разговора по айсикю - "морално е за мен" моеш да кажеш колкото и аз по точката с авторските цени (виж по-долу) и да не спорим принципно, ъф корс.

По въпроса за моята аргументираност - това доколко ти и доколко аз разбираме от външна и гео-политика, ще ми позволиш дори при изразяваната на моменти от мен явно устремна (демек несериозна) наивност, да сме най-малкото на едно ниво...

По въпроса за правото на твореца да определя цени - нещо не си вникнал НИКАК :) Това, за което говориш, е формално право. Морално право е ДОСТА друга работа. И в крайна сметка, както вече някой каза, ако слагаш идиотски цени, си носиш последствията. Никой в нищо не те обвинява :)
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Mar 24, 2007 11:36 pm

Еми ето, пействам от кю-то:

Аз бездруго трябва да пиратствам нещо, защото нямам друг избор, така че ще пиратствам каквото си реша, щом така или иначе парите ми не отиват за друго, а за оригинални неща. За мен, повтарям, това е морално. Не си къткам парите, нито ги давам за сметки за ток и телефон, или за храна. Давам ги за оригинални неща, с което МОЯТА съвест поне е чиста, независимо какви са оригиналните неща. Да, хората, които са направили Офиса, няма да спечелят от това, но пък парите ми се харчат почти на 100% именно с онази цел, която защитавам тук в момента. И честно казано не виждам къв е проблемът да си купя един офис да ви запуша устите, но също така не виждам и смисъла от това. Парите ми отиват във филмовата и гейминг индустрията. Майкрософтци не е да не печелят от втората, че и от първата, соу...

За държавата пак говориш безмоторно - какво значи по-добре с нея, отколкото без нея? Без нея ше се избием просто. С нея не се избиваме. Дори САМО в качеството си на репресивен орган, ВЕЧЕ сме по-добре с нея, отколкото без нея :roll:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 24, 2007 11:41 pm

Ми.. не. Ше се побием, па ше спрем, ше почнем отначало и няма да плащаме данъци на вампира, за да си купува самолетчета. Всъщност. Тъй че леко с квалификациите по принцип де :)

За другото май се разбрахме да не спорим повече ;р явно е, че грешиш, и тва е?
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Mar 24, 2007 11:58 pm

Мор - както казах какво очаквам от държавата е за изцяло друга тема. Пусни една ако искаш да се нахраним.

А сега малко по темата - всъщност държавата има полза от пиратството. Румънският президент имаше подобни изказвания преди време. Защото това поколение програмисти и ИТ работници се обучихме на евтини крадени програми, ако софтуеъра не беше толкова достъпен и Borland Pascal и Turbo C++ не се събираха на една дискета. Ако Visual Studio 4 не можеше да се купи на Славейков за 10 кинта, голяма част от тези които сме в ИТ сферата в момента нямаше да издържаме по два търтея от държавната админисрация с осигуровките които плащаме.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Mar 25, 2007 10:33 am

Moridin wrote:Ми.. не. Ше се побием, па ше спрем, ше почнем отначало и няма да плащаме данъци на вампира, за да си купува самолетчета. Всъщност. Тъй че леко с квалификациите по принцип де :)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Сори, не се сдържах ;) Извинявай, ма тва твойто вече е "знам, че не съм прав, ма да върви спорът". В смисъл, втф значи "ще се побием малко"? Цялата световна история е срещу теб в тоя топик.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Mar 25, 2007 10:40 am

Напротив, фундаменталният ивент в световната история е срещу теб - Френската революция. Дефинитли и преди нея е имало ред и законност и не са се избивали. Ама не е достатъчно, нали разбираш, за да кажеш, че държавата не ти взима повече, отколкото ти дава.
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Mar 25, 2007 10:42 am

Ма Жоро, Френската революция е била кулминация на най-голямото интелектуално движение в историята на човечеството. Сработила е, щото са имали идеологическата база да заменят Монархията с нещо друго.
Къде виждаш интелектуални движения и идеологически бази тук????

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Mar 25, 2007 11:40 am

Интелектуалци да водят масите винаги се намират. Движещата сила зад френската революция е интелектуална, но масата, която я осъществява, е народната. Причините и на двете са едни и същи - държавата не струва и ме тормози повече, отколкото ми дава. В онзи случай е неосъзнато, но сега вече можем да си го осъзнаем. И изобщо, какво доказваш?

Темата ми (казвам за пореден път) беше съвсем друга. Не как да рутнем държавата, а как държавата да се държи в максимална полза за народа. Колкото до потояповодните аргументи, че сме ИзтЕвр държава в седма глуха - като сме ИзтЕвр държава в седма глуха, която е и международна курва, нищо не печелим, освен колкот да преживеем. За да направя аналогия с едно твое (на Рол) предно изказване - това е третиране на симптоми, а не болезнено лекуване на състоянието (което минава през национално достойнство, непреходна политическа позиция и изграждане на собствен манталитет).
This is it. Ground zero.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sun Mar 25, 2007 11:47 am

Ба мааму. Изнервяш се, заебаваш даден топик, отваряш го след два дена и кво гледаш - френската революция... Винаги така се получава...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Mar 25, 2007 11:59 am

Аз съм бясна, че веднъж и аз написах смислен пост, а то веро се стигна до френската революция! :evil: А ако е на въпрос, преди френската и английската е била холандската революция, но това няа нищо общо с факта, че държавата ни съкс! :evil:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Mar 25, 2007 12:22 pm

Прочее да, Марфа драсна един доста дълъг пост, който никой не прочете.
Moridin wrote:Интелектуалци да водят масите винаги се намират. Движещата сила зад френската революция е интелектуална, но масата, която я осъществява, е народната. Причините и на двете са едни и същи - държавата не струва и ме тормози повече, отколкото ми дава. В онзи случай е неосъзнато, но сега вече можем да си го осъзнаем. И изобщо, какво доказваш?

Темата ми (казвам за пореден път) беше съвсем друга. Не как да рутнем държавата, а как държавата да се държи в максимална полза за народа. Колкото до потояповодните аргументи, че сме ИзтЕвр държава в седма глуха - като сме ИзтЕвр държава в седма глуха, която е и международна курва, нищо не печелим, освен колкот да преживеем. За да направя аналогия с едно твое (на Рол) предно изказване - това е третиране на симптоми, а не болезнено лекуване на състоянието (което минава през национално достойнство, непреходна политическа позиция и изграждане на собствен манталитет).
Доказва (доста необоримо впрочем), че всичко опира до хората. След френската революция е дошъл Наполеон. Биг дифърънс. Човечеството ВИНАГИ ще се връща към форма на държавния модел, просто щото само това познава и щото работещите структури не са толкова много, тва не ти е построяване на рпг-сетинг. А и истината е, че повечето такива структури теоретично си работят прекрасно - демокрацията, комунизмът, че дори и монархията. Прецакват ги хората. Тъй че проблемът ти не е в държавата изобщо.

Вторият ти абзац не схванах кво иска да каже. Ма ако хвана да го нищя, пак ше кажеш, че икономиката не ти е интересна. Изказването за лекарството не беше мое, а на Марфа, но все едно. И бтв, тва изначално ква е била темата, е ирелевантно. Ае бъди гъвкав и спри да натъртваш как ти за друго си искал да говорим. Като не е станало, не е - здраве.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Sun Mar 25, 2007 12:48 pm

Темата като "социофилософска" предполага всички да изпаднем в положението на ония индийски слепци, които като хванали някаква негова част спорили какво е това нещо слона. Единият дето държал крака, казвал че слона е нещо огромно и тежко, друг хванал хобота и твърдял, че е дълго и тънко, трети висял на ушите и бил убеден, че слона е жувотно тънко и широко, последният бръкнал в гъза на слона и обобщил, че е влажна дупка. Знам, че до съгласие няма да се стигне...
Но все пак стигне ли се до проблематизирането на държавата и "революцията", значи някой здраво е гепил на слона хуя.