Гледано напоследък...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Feb 12, 2007 10:55 am

Аз се опитах да го гледам, ама не знам дали щото много ми се спеше или филмът беше прекалено муден та заспах и така и не го догледах. Заслужава ли си да му дам втори шанс?

SilverLill
Commoner

Post by SilverLill » Mon Feb 12, 2007 7:33 pm

Ей, тоя филм го даваха на Киномания и много исках да го гледам ама нещо се замотах и го забравих :shock: Мерси, че го споменахте, ще взема да си го дръпна и да го гледам :)

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Mon Feb 12, 2007 7:51 pm

Жесток е филма, а и мисля че това е най-добрата роля на Джони Деп
:)

Random
Ascendent

Post by Random » Mon Feb 12, 2007 8:15 pm

Май че го даваха покрай някакъв фестивал есента или началото на зимата, но иначе нито думичка не се чу за него. Иначе, да, и на мен ми хареса доста:) Джони Деп мачка както обикновено.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Feb 12, 2007 9:34 pm

Morgana wrote: BaYa, thx за инфото, не знаех за този процес, беше интересно да науча нещо повече.
Morgana, когато имаш време се порови из нета на ООН, или просто го търси по име: процес Кимбърли! :mrgreen:
Delegat wrote:Някой случайно да е гледал The Libertine? Преведен е като Развратникът, участват Джони Деп, Саманта Мортън, Джон Малкович и др. Вчера го гледах на двд, невероятен е. Интересното е, че дори не бях чувал за него, на кино въобще идвал ли е в БГ?
Ми и аз съм го гледала и също горещо го препоръчвам. Но филмът е на годинки вече. Тук го преведоха като Don Juan de Marco!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Feb 12, 2007 9:42 pm

BaYa wrote:
Delegat wrote:Някой случайно да е гледал The Libertine? Преведен е като Развратникът, участват Джони Деп, Саманта Мортън, Джон Малкович и др. Вчера го гледах на двд, невероятен е. Интересното е, че дори не бях чувал за него, на кино въобще идвал ли е в БГ?
Ми и аз съм го гледала и също горещо го препоръчвам. Но филмът е на годинки вече. Тук го преведоха като Don Juan de Marco!
Бъркаш много яко филмите, НЯМА как да ти го преведат така, защото http://www.imdb.com/title/tt0112883/ - Don Juan de Marco

Е съвсем различен от http://www.imdb.com/title/tt0375920/ - The Libertine, за който пита човека:)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Feb 12, 2007 10:12 pm

Sorry, грешка! Прочетох някак си името на Брандо! Ама ако може линчуването за утре, че беше само грешка, не и предумишлена заблуда за Делагат-а!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Feb 12, 2007 10:13 pm

Мда, аз пък препоръчвам един филм със същото име, но по-оригинален и забавен: Le Libertin

http://www.imdb.com/title/tt0214878/

Пък и все пак филмът е френски, а те си знаят най-добре тези работи :)
This signature is not yet rated

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Feb 12, 2007 10:20 pm

Много го въртеха по кабеларките преди време. Le libertine - Безбожника. Изродски филм е, ма го имам на френски без събс ;( Фа диез ;)))

Don Juan de Marco - май го пуснаха под името "Новия Дон Жуан."?
Last edited by Xellos on Tue Feb 13, 2007 12:20 pm, edited 1 time in total.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Feb 13, 2007 11:25 am

Xellos wrote: Don Juan de Marco - май го пуснаха под името "Новия Дон Жуан."?
Новия Дон Жуан е страхотен бтв. Супер приятно направена приказка за любовта. Препоръчвам го горещо на всеки който не го е изгледал още. А The Libertine ще пробвам пак щом толкова го хвалите. 8-)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Feb 13, 2007 12:19 pm

мега е да :)

Иначе Le Libertine фала аз ;)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Feb 13, 2007 1:25 pm

Ми помня че Дон Жуан де Марко ме остави с някакво приказно, приятно чувство! Не бих казала че е чааак НАЙ-добрата роля на Дип (по което трябваше да усетя вчера че бъркам филмите), но ми хареса много.
Le Libertin също съм го гледала и беше нешо от рода дворцова интрига по време на енциклопедистите във Франция. Не си го спомням много добре, но като видях името на Дидро нещо ми се върна в тиквата! :mrgreen:
А този за който питаше вчера Делегат-а, май не съм го гледала изобщо! Съжале за подвеждането! :roll:

Killua
Ascendent

Post by Killua » Wed Feb 14, 2007 9:12 am

И Дон Жуан, и Le libertine, и Развратникът съм гледала, но по мои спомени оригиналното заглавие на последния беше Debauchee, със същото значение, само че още по-френска думата :) Така де, де що с Джони има, се овършава :mrgreen:
Двата "Развратника" са наистина твърде различни, като тоя френският е адски забавен и перверзен, преди години го въртяха по Диема най-вече, сред късните доби :) А и все пак за Дидро разказва, направо исторически филмът :P
"Развратникът" с Джони Деп - Джони наистина играе прекрасно, както винаги, но филмът си беше много гаден, не ме остави с хубави усещания, не че това е била целта, разбира се..най-много ми харесаха сцените, в които Джони се обясняваше и говореше на публиката, особено финалната, гениални :)
За Дон Жуан нямам много хубави спомени, поради щото съм го гледала като твърде малка, за да го оценя подобаващо предполагам :)
shadow dance nikoga ne luje

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Wed Feb 14, 2007 9:50 am

Абе тоз френския не беше ли с Венсан Перес? Ако е той, значи съм го гледал, много е добър наистина.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Wed Feb 14, 2007 10:08 am

мда, точно с него е :wink:
shadow dance nikoga ne luje