Гледано напоследък...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Feb 12, 2007 10:55 am

Аз се опитах да го гледам, ама не знам дали щото много ми се спеше или филмът беше прекалено муден та заспах и така и не го догледах. Заслужава ли си да му дам втори шанс?

SilverLill
Commoner

Post by SilverLill » Mon Feb 12, 2007 7:33 pm

Ей, тоя филм го даваха на Киномания и много исках да го гледам ама нещо се замотах и го забравих :shock: Мерси, че го споменахте, ще взема да си го дръпна и да го гледам :)

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Mon Feb 12, 2007 7:51 pm

Жесток е филма, а и мисля че това е най-добрата роля на Джони Деп
:)

Random
Ascendent

Post by Random » Mon Feb 12, 2007 8:15 pm

Май че го даваха покрай някакъв фестивал есента или началото на зимата, но иначе нито думичка не се чу за него. Иначе, да, и на мен ми хареса доста:) Джони Деп мачка както обикновено.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Feb 12, 2007 9:34 pm

Morgana wrote: BaYa, thx за инфото, не знаех за този процес, беше интересно да науча нещо повече.
Morgana, когато имаш време се порови из нета на ООН, или просто го търси по име: процес Кимбърли! :mrgreen:
Delegat wrote:Някой случайно да е гледал The Libertine? Преведен е като Развратникът, участват Джони Деп, Саманта Мортън, Джон Малкович и др. Вчера го гледах на двд, невероятен е. Интересното е, че дори не бях чувал за него, на кино въобще идвал ли е в БГ?
Ми и аз съм го гледала и също горещо го препоръчвам. Но филмът е на годинки вече. Тук го преведоха като Don Juan de Marco!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Feb 12, 2007 9:42 pm

BaYa wrote:
Delegat wrote:Някой случайно да е гледал The Libertine? Преведен е като Развратникът, участват Джони Деп, Саманта Мортън, Джон Малкович и др. Вчера го гледах на двд, невероятен е. Интересното е, че дори не бях чувал за него, на кино въобще идвал ли е в БГ?
Ми и аз съм го гледала и също горещо го препоръчвам. Но филмът е на годинки вече. Тук го преведоха като Don Juan de Marco!
Бъркаш много яко филмите, НЯМА как да ти го преведат така, защото http://www.imdb.com/title/tt0112883/ - Don Juan de Marco

Е съвсем различен от http://www.imdb.com/title/tt0375920/ - The Libertine, за който пита човека:)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Feb 12, 2007 10:12 pm

Sorry, грешка! Прочетох някак си името на Брандо! Ама ако може линчуването за утре, че беше само грешка, не и предумишлена заблуда за Делагат-а!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Feb 12, 2007 10:13 pm

Мда, аз пък препоръчвам един филм със същото име, но по-оригинален и забавен: Le Libertin

http://www.imdb.com/title/tt0214878/

Пък и все пак филмът е френски, а те си знаят най-добре тези работи :)
This signature is not yet rated

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Feb 12, 2007 10:20 pm

Много го въртеха по кабеларките преди време. Le libertine - Безбожника. Изродски филм е, ма го имам на френски без събс ;( Фа диез ;)))

Don Juan de Marco - май го пуснаха под името "Новия Дон Жуан."?
Last edited by Xellos on Tue Feb 13, 2007 12:20 pm, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Feb 13, 2007 11:25 am

Xellos wrote: Don Juan de Marco - май го пуснаха под името "Новия Дон Жуан."?
Новия Дон Жуан е страхотен бтв. Супер приятно направена приказка за любовта. Препоръчвам го горещо на всеки който не го е изгледал още. А The Libertine ще пробвам пак щом толкова го хвалите. 8-)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Feb 13, 2007 12:19 pm

мега е да :)

Иначе Le Libertine фала аз ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Feb 13, 2007 1:25 pm

Ми помня че Дон Жуан де Марко ме остави с някакво приказно, приятно чувство! Не бих казала че е чааак НАЙ-добрата роля на Дип (по което трябваше да усетя вчера че бъркам филмите), но ми хареса много.
Le Libertin също съм го гледала и беше нешо от рода дворцова интрига по време на енциклопедистите във Франция. Не си го спомням много добре, но като видях името на Дидро нещо ми се върна в тиквата! :mrgreen:
А този за който питаше вчера Делегат-а, май не съм го гледала изобщо! Съжале за подвеждането! :roll:

Killua
Ascendent

Post by Killua » Wed Feb 14, 2007 9:12 am

И Дон Жуан, и Le libertine, и Развратникът съм гледала, но по мои спомени оригиналното заглавие на последния беше Debauchee, със същото значение, само че още по-френска думата :) Така де, де що с Джони има, се овършава :mrgreen:
Двата "Развратника" са наистина твърде различни, като тоя френският е адски забавен и перверзен, преди години го въртяха по Диема най-вече, сред късните доби :) А и все пак за Дидро разказва, направо исторически филмът :P
"Развратникът" с Джони Деп - Джони наистина играе прекрасно, както винаги, но филмът си беше много гаден, не ме остави с хубави усещания, не че това е била целта, разбира се..най-много ми харесаха сцените, в които Джони се обясняваше и говореше на публиката, особено финалната, гениални :)
За Дон Жуан нямам много хубави спомени, поради щото съм го гледала като твърде малка, за да го оценя подобаващо предполагам :)
shadow dance nikoga ne luje

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Wed Feb 14, 2007 9:50 am

Абе тоз френския не беше ли с Венсан Перес? Ако е той, значи съм го гледал, много е добър наистина.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Wed Feb 14, 2007 10:08 am

мда, точно с него е :wink:
shadow dance nikoga ne luje