Имперско безобразие :( :(

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Dec 16, 2005 7:32 pm

1. Не знам как в един отговор да включа цитати от двама на които отговарям. Ще се старая
Над прозореца в който постваш има поредица бутони, пействаш цитатът и докато е избран натискаш Quote.
що се отнася до индианците, можем да започнем разговор и за нашия национален комплекс към траки и ромеи, че сме ги прогонили и заличили по нашите земи. А в по общ исторически план и за нерадата съдба на кроманьонеца, автентичния европейски обитател, заличен от лицето на земята от един субект тръгнал от Южна Африка, и минал през Близкия Изток.
Ние обаче не претендираме да сме моралните шампиони на света, пък и в 19-ти век май главно американците са се отличили с подобно изтребление, не кроманьонците. А и каквото и да са правили другите, това не оправдава САЩ, аз не твърдя, че са измислили геноцида.
Що се отнася до камбоджанците, мисля че понятието им за мяра е много по "изградено" от поддържания от Китай режим на червените кхмери, отколкото от американците.
Трагикомичното в случая е, че когато същите тези червени кхмери почват война с комунистически Виетнам, американците им стават съюзници, без хич да се вълнват, че пoмагат на Пол Пот, който е избил една пета от сънароднците си. А преди това си бомбардират Камбоджа без никакво обявяване на война, цивилни, военни, всички са под ножа (по-скоро под бомбите). За мен поне това си е нарушаване на Мярата.
(Апропо, ако руснаците не бяха толкова глупави да си мерят .... толкова близо до Америка, сега нямаше да има американски бази в Узбекистан, Таджикистан и пр)
Мислиш ли? Защото в Средна Азия има доста петрол все пак.

Що се отнася до Никарагуа просто са обучавали и финасирали терористи, нещо което разбира се е съвсем гадно когато други го правят, но не и САЩ, тогава терористите са просто едни мили борци за свобода. :roll:

С други думи, мисля, че САЩ нито са черни като дяволи както много хора ги изкарват, нито са смелите рицари защитници на свободата.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Fri Dec 16, 2005 8:30 pm

ОК, всеки истински спор стига в края на краищата до изходната си позиция.

тук преди време намерих едит страхотен линк
http://www.patmedia.net/marklevinson/co ... usion.html
мигат ли розовите точки, или само една зелена точка обикаля?
Въпроса е какво гледаш...

Какво е Светлината? вълна или корпускуляри...
зависи каква теория си избереш...

Опитвам се да гледам Центъра и да видя "вълната"...

Втората и третата икономически Сили в света са Германия и Япония. Победени във последната Война и възстановени благодарение на САЩ... (Няма такъв случай в историята)

Виетнам остана в руска орбита, Камбоджа в китайска, Сев.Корея в руско-китайска... и народите им имаха съдбата, която имаха...
През втората половина на 60-те по време на войната започна възхода на далечно-източните тигри - Южна Корея, Тайван, Сингапур, Хонг-Конг. Те се изтеглиха сами за косите, но това беше възможно само защото бяха в американската орбита...

Опитвам се, но не мога да открия различна топла вода...

Не знам дали ще можеш да разбереш, ако ти го разкажа така, но няма значение...
Аз съм загубил всичките си битки...
И да ме победиш, не мога да си навлека повече срам...
и да те убедя, няма да се покрия със слава...
Това което правя е да си стоя и да покажа, че има и... глупаци...
Има някакви неща дето се пазят...
независимо дали могат да се опазят...
Съжалявам, но тези, от които днес зависи опазването им е Америка... и за съжаление не виждам други, които могат да го направят. Това не ме прави нито американец, нито американофил. Това което казвам е, че само благодарение на тях и това, което пазят, все още живеем в свят, в който можем свободно да плюем полюса на еднополюсното... Алтернативата е хаос и всеобща кървава баталия, след която само ще се кланяш на новия полюс...

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Fri Dec 16, 2005 11:38 pm

simple_stupid wrote:Не знам дали ще можеш да разбереш, ако ти го разкажа така, но няма значение...
Хммм... Това е откъслечен превод на метъл балада тип "Девета бира и отгоре", смея да предположа. Ако не, значи, мой човек, имаш нужда да излизаш повече и да разсъждаваш по-малко за Америка, Русия и Никарагуа... При това плачеща нужда. Мда, това е моят съвет...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Dec 16, 2005 11:54 pm

Аз само не разбрах в цялото изложение, защо по дяволите намираш за уместно да се твърди, че нещо свързва примерно създателите на плана Маршал (едва ли особено безкористни, но поне свършили нещо полезно) с Джордж Уокър Буш (единственият положителен резултат от действията на когото е отстраняването на Садам, при това по доста жалък, прозрачно-лаком, непукистки, предизвикал масов антиамериканизъм и реално причинил огромна вреда на Ирак начин).

Аз лично мисля, че самото съществуване на Буш обижда изобщо представата за твоята свята и чиста страна на свободата. Съжалявам, че съм принуден да цитирам този безкрайно омразен ми лаф, но в случая е точно на място - свобода не значи свободия. Свободата е висша ценност и няма нищо по-истинско от нея. За някои тя не е път към щастие, заради бремето, което носи - това може и да е вярно. Но не може да прокламираш свобода в най-фашистката, потъпкваща сувереност, мозъкопромиваща демократична държава в целия свят. Това просто те прави да изглеждаш смешен, ако си на нивото на другите, а ако си по-силен от тях - те прави да изглеждаш основателно мразен. Толкоз е просто.
This is it. Ground zero.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Sat Dec 17, 2005 12:01 am

Lubimetz13 wrote:
simple_stupid wrote:Не знам дали ще можеш да разбереш, ако ти го разкажа така, но няма значение...
Хммм... Това е откъслечен превод на метъл балада тип "Девета бира и отгоре", смея да предположа. Ако не, значи, мой човек, имаш нужда да излизаш повече и да разсъждаваш по-малко за Америка, Русия и Никарагуа... При това плачеща нужда. Мда, това е моят съвет...
Мда...
за първи път от дълго време се почувствах прелистен завчерашен 24 часа. "Докторе", диагнозата е вярна :cry: никак не излизам :( но в мойто положение и да разсъждавам по-малко, а и повече е едно и също. То е като да умножаваш по нула.

Инак Благодаря за съвета с един "мил спомен"

Божурите!
Пречупих един и тате ми се скара...
Мил спомен.

Тайро

П.П. прочие да познавате метъли да си търсят текстописец... :lol: :lol:

Moridin,
по предложения по-горе почин ще се опитам да ти отговоря тук накратко. Ти си убеден в нещо и си го казваш. Аз казвам каквото мисля по начин, който мисля подхожда на такъв форум. (Всичко в края на краищата е игра.) Когато темата се превръща в обсъждане на реалполитик действия, баланси и съотношения трябва да почна простирам чаршафи и фермани с обяснения ("измислени" след продължително "застояване в къщи" :lol: :lol: ), а не затова идвам тук...резултата и без друго пак ще бъде пак същия...
Времето ще отмери, кой е бил крив и кой прав... Да сме живи и здрави.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat Dec 17, 2005 11:47 am

Хм...
Ами... Аз май съм съгласен с simple_stupid :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Dec 19, 2005 2:01 pm

А аз май разбрах какво иска да каже :)

Поетично е и хубаво, но вече не вярвам в това.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Dec 22, 2005 1:51 pm

да се върнем на топика...
от край време беше ясно че войната беше за петрола на ирак а не за друго
ама някой ден ше падне здраво УСато.щото се видя къде са по умните хора по двата бряга и толкоз.сички останали ползват студенти и емигранти щот са мързели.инак де отива work and travela...
Image

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jan 22, 2006 12:07 pm

Йеп, непредумишлено убийство. А какво е предумишленото тогава?
Американски офицер обвинен в непредумишлено убийство на иракски генерал

Американски офицер беше обвинен в непредумишлено убийство на иракски генерал по време на разпит в Ирак, предаде Ройтерс.

Съдебен състав от шестима американски офицери обвини Луис Уелсхофър за настъпилата при задушаване смърт на иракския генерал Абед Хамед Моухоуш.

По време на разпит през ноември 2003 г., провеждан от Луис Уелсхофър, върху главата на генерал Моухоуш бил сложен спален чувал, след което Уелсхофър седнал върху гърдите му.

Прокурорите обвиниха американския офицер в използване на груби методи за изтръгване на информация, определяйки ги като изтезание.

Освен това според военния трибунал Уелсхофър е виновен и за нарушаване на професионалните си задължения. Той може да получи присъда до три години затвор по обвинението за непредумишлено убийство.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Elan Morin Tedronai

Post by Elan Morin Tedronai » Mon Jan 23, 2006 11:57 pm

аз мисля, че Буш е много готин и свестен президент. не знам какво не му харесват. пич та дрънка си е.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jan 24, 2006 12:34 am

Политика. Шоубизнес. Научи се да различаваш тънките разлики между двете.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Elan Morin Tedronai

Post by Elan Morin Tedronai » Tue Jan 24, 2006 6:50 pm

аз не съм и очаквал да ми се вържете на глупостите горе :roll:. но явно съм се излъгал :neutral:. освен това манете ги тея тъпи коледни шапки по емотиконите, коледа мина преди един месец :? .

Eneya
Misting

Post by Eneya » Fri Jan 27, 2006 1:52 am

Незнам аз наскоро гледах зашеметяващ репортаж.
Буш отива на среща с Мохамед Али, който май страда от Паркинсон заради бокса. И Буш застава в класическата имитаторска стойка на боксьор и започва да размахва ръце като боксьор.
Мохамед Али гледа, мига, след което прави универсалният жест са кукувци.
(Не, не средният пръст, въртенете на полуразперена длан до главата.)

Колко сме... дипломатични, а?
Чудя се дали ако иде на посещение на смъртник, ще каже "Е, как сме днес, ще умираме ли?"
Image

Invisible Child
E'lir

Post by Invisible Child » Sun Jan 29, 2006 3:47 pm

мпф, изобщо не е същото.
I walk through the streets and memorize the city