Над прозореца в който постваш има поредица бутони, пействаш цитатът и докато е избран натискаш Quote.1. Не знам как в един отговор да включа цитати от двама на които отговарям. Ще се старая
Ние обаче не претендираме да сме моралните шампиони на света, пък и в 19-ти век май главно американците са се отличили с подобно изтребление, не кроманьонците. А и каквото и да са правили другите, това не оправдава САЩ, аз не твърдя, че са измислили геноцида.що се отнася до индианците, можем да започнем разговор и за нашия национален комплекс към траки и ромеи, че сме ги прогонили и заличили по нашите земи. А в по общ исторически план и за нерадата съдба на кроманьонеца, автентичния европейски обитател, заличен от лицето на земята от един субект тръгнал от Южна Африка, и минал през Близкия Изток.
Трагикомичното в случая е, че когато същите тези червени кхмери почват война с комунистически Виетнам, американците им стават съюзници, без хич да се вълнват, че пoмагат на Пол Пот, който е избил една пета от сънароднците си. А преди това си бомбардират Камбоджа без никакво обявяване на война, цивилни, военни, всички са под ножа (по-скоро под бомбите). За мен поне това си е нарушаване на Мярата.Що се отнася до камбоджанците, мисля че понятието им за мяра е много по "изградено" от поддържания от Китай режим на червените кхмери, отколкото от американците.
Мислиш ли? Защото в Средна Азия има доста петрол все пак.(Апропо, ако руснаците не бяха толкова глупави да си мерят .... толкова близо до Америка, сега нямаше да има американски бази в Узбекистан, Таджикистан и пр)
Що се отнася до Никарагуа просто са обучавали и финасирали терористи, нещо което разбира се е съвсем гадно когато други го правят, но не и САЩ, тогава терористите са просто едни мили борци за свобода.

С други думи, мисля, че САЩ нито са черни като дяволи както много хора ги изкарват, нито са смелите рицари защитници на свободата.