"И ето идва телеграматааа... У-вол-не-ни-е!!!"

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Fri Nov 04, 2005 11:03 pm

neEd'Le wrote:иначе до колкото знам в германия(хм,там ли беше всъщтност?) отбиваш службата като изпълняваш обществено полезен труд-в домове за старци или сираци,в чистене на боклуци или други такива подобни занимания.
ама кой държавник да се сети да го направи и тук така....
Абсолютно си прав. Но дейностите са малко по-разнообразни. Може даже да си шофьор на линейка. :wink: Освен това ти поемат квартирата (защото повечето немци си правят социалната година в друг град) и ти плащат някаква заплата.

Мен пък с все късогледството и тогавашната липса на шофьорска книжка, искаха да ме слагат в мотострелкови... :lol:
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

jojo
Smallfolk

Post by jojo » Sat Nov 05, 2005 1:28 am

Маи всички сме на мнение че си е загуба на време (особено ако 3 дена си в ареста и гледаш през прозореца на килията отсрешната стена където някои е написал с боя "Гепи ниско че джака е близко")

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Mon Nov 07, 2005 9:22 am

Няма що, голямата новина. Тази промяна я има вече от доста време, друг е въпросът че на военните хич не им е кеф да я спазват. По закон божи и ЗОВСРБ-ейски, член 106. ал.1, учиш ли висше образование (забележете, няма първо / второ / н-то висше или магистратура), представиш ли уверение - подлежиш на отглагане от военна служба. Друг е въпросът че военните си имат една вътрешна заповед (номер 5 или номер 7 не помня вече), според която направиш ли 26 и трябва да те вземат при всяко положение. И тук вече става интересно - на практика военните с тази заповед нарушават директно собствения си закон. Лятото се беше вдигнал голям шум по въпроса, имаше едно журналистическо разследване от БТВ и разни други екстри. Като резултат Министерство на Отбраната излезе със становище на 17 септември (може да го намерите тук), с което сами инвалидират заповедта си. Само дето в наборните комисии нещата продължават по старому - един приятел сега кара 26 и започна редовна магистратура, миналата седмица го викаха на комисия (не окончателна) и му казаха че на следващата комисия ще го съберат. Човекът си разпечата закона и становището на тяхното министерство, на което са му казали нещо от сорта на "така е ама..." и в общи линии са оставили нещата за решение на следващата комисия. Та такива ми ти работи, и хич не им вярвайте на тия бози...[/url]
Elves dig rocket launchers.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Nov 07, 2005 9:41 am

E аз поне нема за кво да се тревожа, хъм всичност има де, кой ги знае дали нема се присетят запас да ме викнат копелетата. Малоумия пълни техните, един месец след кат се бех уволнил ме разтакаваха до окръжието щот ме викнаха запас кретените :twisted:, чак толкоз им беше домъчнело за мене. Ей дебили неграмотни са си, то такава неорентираност с документи нема другаде.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Ro#|#
Adept

Post by Ro#|# » Mon Nov 07, 2005 9:53 am

Jaar wrote:Отживелица си е и още как. От една страна в личен план - на какво може да ме научи казармата? От друга - в национален, защото войни вече не се водят с многочисленост на слабоквалифицирани редници.

Ако някой ден и на мен ми дойде до главата, се надявам с медицината да се уредя нещо, но дори не съм проучвал какви възможности има.

Jaime, вярвам в музикалните способонсти на Рол, но все пак джамбуре с цигулка?! :shock: И то в казармата.
Чувал съм, че един от най-лесните начини да се отървеш от военна служба е да докажеш, че си далтонист. Аз лично възнамерявам да го пробвам този вариант (аз наистина съм си). После ще споделя какво е станало.
Windhammer 2012 http://www.arborell.com/windhammer_prize.html
Гласувайте за българското... защото си заслужава!
http://www.arborell.com/datingawitch.pdf
http://www.arborell.com/hwarangandkumiho.pdf

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Nov 07, 2005 10:03 am

Не, не се отърваш от казарма с далтонизма. И аз съм далтонист ама само дето ти орязват възможностите за една камара служби...
Иначе пак си ходиш войник...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Elan Morin Tedronai

Post by Elan Morin Tedronai » Mon Nov 07, 2005 2:27 pm

ако имате моите диоптри на очите няма да ви вземат и да искате да ходите в казарма. ;) не че ми пука особено де. надали ще ходя при всички положения докато завърша. да не говорим, че нямам никакво намерение да оставам тук след като завърша бакалавърска степен.

sage01
Adept

Post by sage01 » Mon Nov 07, 2005 4:33 pm

т'ва за далтонизма.. не знам, май един-двама махленци не ги взеха войници точно по тая причина....може да зависи от степента :?:
I think fish is nice, but then I think that rain is wet, so who am I to judge?

Ro#|#
Adept

Post by Ro#|# » Mon Nov 07, 2005 9:24 pm

Честно казано, не мисля, че далтонизма може да е сериозна причина да не можеш да си изпълняваш военните задължения. Ако номера минава, сигурно причината е, че просто няма къде да натикат всичките наборници (или както там беше термина).

А най-гадното нещо свързано с военната служба е, че не знаеш кога ще благоволят да те извикат и не можеш да си направиш кой знае колко сигурни планове.
Windhammer 2012 http://www.arborell.com/windhammer_prize.html
Гласувайте за българското... защото си заслужава!
http://www.arborell.com/datingawitch.pdf
http://www.arborell.com/hwarangandkumiho.pdf

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Nov 08, 2005 9:31 am

Matrim wrote:Бих казал, че отмяна на задължителната военна служба е още по-адекватно решение. Или ако я има, да важи и за жените, това си е чиста полова дискриминация. :P
Ще дадеш оръжие на жените? :shock: Даже искаш да се научат да го ползват! Смело, Матрим, много смело :D
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Nov 08, 2005 9:34 am

Че ви е малък арсенала щото да ;р Макар че,... жена в униформа, ех има си и някои плюсове ;р :twisted:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Nov 08, 2005 5:30 pm

По последното мнение - определено има плюсове, аз последните 2 месеца бях доста близо до една лейтенантка с много големи ... очи 8-)

Иначе, след като имам собствен опит, смея да твърдя че казармата далеч вече не е онази страхотия дето се чудиш дали ще излезеш жив. Колкото до разните свирки и т.н., ще прощавате, ама ако си манаф, ще ти го вкарат, ако не си - няма от какво да се боиш. В момента системата е такава, че просто няма хора с повече от 6 месеца служба от теб, а това в повечето случаи далеч не е достатъчно да събереш злоба. Освен това, въпросните хора с 6 месеца служба повече са уволнявки, т.е. изобщо не ги ебе в оставащото време какво става с разните там новобранци. Това не значи че не може да ти стане адски кофти, ама просто вече не е правило.

В общи линии, най-лошото с което един нормален човек, който не е пълен пъзльо, може да се сблъска е въпиющата простотия която цари по тия места. Разбира се, както и разните екзотики от малцинства, най-вече по адрес на миризмите, които издават :) Иначе не му трябва много на човек да се научи как да се скатава като хората, и лека полека времето си минава. Което пак превръша цялото това занимание в губене на време, но това което искам да подчертая е да не се шашкате. Пожелавам на всички които не са ходили в казарма да не отидат, но тези които няма как да се измъкнат нека знаят, че това не е чак толкова страшно.
This signature is not yet rated

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Tue Nov 08, 2005 6:36 pm

Lannis wrote:Ще дадеш оръжие на жените? :shock: Даже искаш да се научат да го ползват!
То понеже е много трудно... :wink: Пък и на вас трябва да ви е съвсем лесно с "женската" интуиция. :D
Once you find them

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Nov 08, 2005 8:55 pm

Мдаа, ще. те и цивилни ги бива само да белат картофи, та тамън ;ррр.

Ми загуба на време си е службата, нищо повече вече. Простотия, мизерия, глад и умерено робство. Ама от как стана година максимум нещата се олабиха верно. Иначе който може да не ходи нема лошо, ма и иначе не е нещо особено. Иначе има няколко човека дет ако ги вида са цивилни имам да им споделя някои отровения за роднините, съмнителните обстоятелсва по тяхното раждане и прочее.

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Tue Nov 08, 2005 9:48 pm

Картофобелачката може да е опасно оръжие в ръцете на една жена! (Нали не си помислял да ги "въоръжиш" с голям остър кухненси нож? :shock: )
Once you find them