По последното мнение - определено има плюсове, аз последните 2 месеца бях доста близо до една лейтенантка с много големи ... очи
Иначе, след като имам собствен опит, смея да твърдя че казармата далеч вече не е онази страхотия дето се чудиш дали ще излезеш жив. Колкото до разните свирки и т.н., ще прощавате, ама ако си манаф, ще ти го вкарат, ако не си - няма от какво да се боиш. В момента системата е такава, че просто няма хора с повече от 6 месеца служба от теб, а това в повечето случаи далеч не е достатъчно да събереш злоба. Освен това, въпросните хора с 6 месеца служба повече са уволнявки, т.е. изобщо не ги ебе в оставащото време какво става с разните там новобранци. Това не значи че не може да ти стане адски кофти, ама просто вече не е правило.
В общи линии, най-лошото с което един нормален човек, който не е пълен пъзльо, може да се сблъска е въпиющата простотия която цари по тия места. Разбира се, както и разните екзотики от малцинства, най-вече по адрес на миризмите, които издават

Иначе не му трябва много на човек да се научи как да се скатава като хората, и лека полека времето си минава. Което пак превръша цялото това занимание в губене на време, но това което искам да подчертая е да не се шашкате. Пожелавам на всички които не са ходили в казарма да не отидат, но тези които няма как да се измъкнат нека знаят, че това не е чак толкова страшно.