Черната пантера

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29633
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Черната пантера

Post by Roland » Thu May 03, 2018 6:34 pm

tigermaster wrote:
Thu May 03, 2018 6:31 pm
Безпрецедентен е колкото са безпрецедентни приходите на другите марвелщини. Или на Епизод 7. Или на "Жената чудо". Демек хич. Още в началото на темата го казах, но да повторя - ако си беше изкарал приходите на собствени мускули, щеше да е друго.
Безпрецедентен е колкото е безпрецедентен филм, който упорито седмица след седмица продължаваше да бие рекорди, далеч отвъд всякакви граници на предварителен хайп. Не знаех, че има закони за "прецедентност", които повеляват филмът да не е част от по-голям франчайз, но когато въпросният се държи тотално извън параметрите на въпросния франчайз, интелигентният човек би си помислил, че крушката може би има опашка.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Черната пантера

Post by Amelia » Thu May 03, 2018 7:12 pm

Get Out е аутлайър откъм успех.

Марвел автоматично ще направят пари квото и да пуснат. В Китай например народа се изсипа да гледа Black Panther (автоматично) и после пищяха, че е пълен с негри. :lol:

A специално Black Panther-a е идеално дизайниран за настоящата социална ситуация в САЩ, където всеки SJW скандал по социалните медии се преекспонира до безкрайност. Дето се вика, дори не им се налага да правят реклама - патакламата около фалшивата революционност на тоя филм е достатъчна да вкара и ловъри и хейтъри в киното. Нищо неочаквано не виждам в големия му боксофис.

Драмата на Килмонгър беше прекрасен пример за това, че слепите привилегии не са нещо, което само белите практикуват в Америка. Да, епохални са страданията на американското чернокожо население. Пред тях това е нищо:
Spoiler: show
Image

Image

Image
Изобщо, ако имате познати африканци, питайте ги кво мислят за афро-американците. И за тоя филм.

А аз продължавам да се опитвам да осмисля какво толкова му харесват американските чернокожи и SJW-тата на Black Panther, и за кви репрезентации ми приказват, при положение, че героите в него имат само далечна физическа прилика с американските чернокожи, пък последният път като проверих, SJW библиите и пророците намилаха, че расата е social construct и не се изчерпва само с цвета на кожата.

@трубадур Да, ясно, че филмът е средниста и пошла комикс чекийка, като повечето такива и ако Туитър не съществуваше, надали щеше да избуши боксофиса. Но при положение, че и по света и тук в тази тема ни се приказва каква епична социална революция е, просто очаквах повече. Наистина. Отделно, наистина ми се гледа нещо подобно, ама направено с повече от две мозъчни клетки и сега се дразня, че не го получих.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5587
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Черната пантера

Post by tigermaster » Thu May 03, 2018 7:19 pm

Извън кои параметри? На "Отмъстителите", на "Войната на героите", на "Войната на безкрая" или както са го превели това новото, дето за има-няма пет дни изкара над половината от приходите на "Черната пантера"... Не че нещо, обаче това е просто един от многото успешни филми в най-успешния филмов и телевизионен франчайз в момента, с главен герой, който вече се беше появил в супер успешен филм и за когото се знаеше, че ще играе важна роля в най-грандиозната предстояща комиксова екранизация. Сложи на това отгоре обещанието за революция и обещания от трейлърите много по-добър филм и успехът не е толкова изненадващ. И естествено, че има закон за "прецедентност" - доста по-лесно е да направиш "безпрецедентни" приходи с филм, който ще е най-малкото успешен, дори да го пишат и режисират домашните любимци на Уве Бол.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Tenet“/“Тенет“

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4438
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Черната пантера

Post by трубадур » Thu May 03, 2018 7:36 pm

@Amelia Да и аз затова викам, че сигурно заради живота си извън себе си толкова ви дразни филмът, не самият той, щото е още от същото, изсирано в продължение на толкова много време. Нито е повече, нито по-малко. Иначе бейби степс един вид. Първи черен голям филм, правен с черен каст и от черен ръководител. Щото квото и да си говорим другите големи такива филми досега са все правени с бял тласък един вид. Включително и Блейд, и Джанго.

В страни вярно, че има пичове като Антоан Фукуа, които си правят квото им е кеф и далеч не трябва да се пренебрегва. И е странно, че именно неговите филми не ги котират като черна революция, най-вероятно защото всички са приели, че Дензъл Уошингтън е ебаси пича и по дифолт ходиш да го гледаш на голям екран.

Черната Пантера е това, което е. От друга страна се пръкна точно в правилен момент и се превърна в модерното нещо на годината, за което хората сметнаха, че трябва да си дадат парите и продължават да го правят. Преди беше титаник, зарад леонардо, после аватар, заради три дето, сега е пантерата, заради социалното. Винаги има някаква причина. Ма в е топ 10 все още, изглежда че на публиката, за която е правен, ѝ допада.

Така или иначе престъплението и калпав маркетинг се случи успоредно с Пантерата, щото това трябваше да е успехът на Анихилацията. Само жени за каст, всичките умни и адекватни, без да ги сексуализират, половината са малцинства, въобще защо туитър и мрежите не се изсипаха във възхвали за тоя филм си остава безпаметна простотия. Ма бял режисьор, R рейтинг, не мое завлечеш цялото гето да се радва на шаренията :neutral:

пп. Няма такова нещо като сигурен успех бтв. Толкова много неща могат да се случат преди появата на даден филм, че да говорим за гарантиран успех е странно. Плюс че сме във времена, където всеки се гласи за колапса на комиксовите адаптации и супер-хиро фатиг. Тор и Черната Пантера се очакваха да направят добър бизнес. Грандиозният успех и на двата е супер голяма изненада дори и за самото студио, техни думи бтв. Едва ли не тия пари се очакваха само от Инфинити вореца, далеч не очакваха 2 филма, един след друг, да им друснат по милиардче. А този преди тях да помете пода с Джъстис Лигата, докато даже трае пробега на тая лига в кината. За мое съжаление, а и за качественото кино, марвел за около половин година извадиха материал, който е по-успешен от властелина на пръстените. Съмнявам се, че дори това студио е банквало на такова извращение.

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2571
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Черната пантера

Post by coldie » Thu May 03, 2018 7:41 pm

Предполагам, че пуснаха афроамериканският супергерой. Нямаше как да не направят кеш и от това.
I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29633
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Черната пантера

Post by Roland » Thu May 03, 2018 8:07 pm

coldie wrote:
Thu May 03, 2018 7:41 pm
Предполагам, че пуснаха афроамериканският супергерой. Нямаше как да не направят кеш и от това.
Факт, гнусни търгаши. Вместо да спазват достойнста, чиста, арийска супергеройска традиция... И разбира се, това е първият черен супергерой, други досега не е имало.

Психопат.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29633
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Черната пантера

Post by Roland » Thu May 03, 2018 8:17 pm

tigermaster wrote:
Thu May 03, 2018 7:19 pm
Извън кои параметри? На "Отмъстителите", на "Войната на героите", на "Войната на безкрая" или както са го превели това новото, дето за има-няма пет дни изкара над половината от приходите на "Черната пантера"...
1. Пантерата не се сравнява с филм, който всеки ще гледа. Отмъстителите са в категорията на Star Wars на тоя етап. Филм за нов герой без предишни филми и огромна фенска база се сравнява с други такива като Пазителите, Доктор Стрейндж и Ант-Мен. Ама там не ти изнася сравнението хич.

2. Инфинити Уор тепърва му предстои вторият уикенд, когато предплатените билети и хайпът спират да са фактор. Той вероятно пак ще направи много повече пари от Пантерата, но дай да видим какъв ще е спадът от седмица на седмица. Силно ме съмнява да има толкова дълъг живот, колкото Пантерата, и с толкова малки спадове между уикендите.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5587
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Черната пантера

Post by tigermaster » Thu May 03, 2018 8:49 pm

Да, викаш, да не сравнявам този филм с онзи, в който главният му герой се появи за пръв път, и със следващия филм, в който се появява същият герой. ОК. А за другите, които ми споменаваш - сори, обаче около тях такава шумотевица не е имало. Стрейндж даже го набеждаваха в расизъм. Условията не са равни, пък и това не променя факта, че "Черната пантера" идва след десетилетие успехи във франчайз, който от 2012 насам вади поне по два филма годишно. Искрено се надявам да не твърдиш, че без предишните седемнайсет филма този щеше да е толкова успешен, защото това би било безумно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Tenet“/“Тенет“

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29633
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Черната пантера

Post by Roland » Thu May 03, 2018 9:47 pm

tigermaster wrote:
Thu May 03, 2018 8:49 pm
Да, викаш, да не сравнявам този филм с онзи, в който главният му герой се появи за пръв път, и със следващия филм, в който се появява същият герой. ОК. А за другите, които ми споменаваш - сори, обаче около тях такава шумотевица не е имало. Стрейндж даже го набеждаваха в расизъм. Условията не са равни, пък и това не променя факта, че "Черната пантера" идва след десетилетие успехи във франчайз, който от 2012 насам вади поне по два филма годишно. Искрено се надявам да не твърдиш, че без предишните седемнайсет филма този щеше да е толкова успешен, защото това би било безумно.
1. Не знам нарочно ли не схващаш, че нови “Отмъстители” винаги ще правят многократно повече пари от кой да е филм за сам герой. А иначе Пантерата направи пъти повече от Сивил Уор, та не знам какво се опитваш да кажеш с това.

2. Не знам колко са го рекламирали в България, но в Щатите рекламната кампания не беше с нищо по-специална от тази на другите Марвелски филми. И ще подеветдесетя (щото това вече наистина напук отказваш да го схванеш), че рекламната кампания и хайпът са отговорни за първия и евентуално в по-малка степен втория уикенд. Пантерата поставяше все още нови рекорди в четвъртия и петия си уикенд.

3. Жената-Чудо дойде след два епохални боклука, в недоразвита вселена, лишена от вътрешна логика. И пак счупи бокс офиса. Та честно казано не го виждам тоя филм да флопне без десетте години Марвел преди него. Но той и нямаше да е направен по същия начин, ако беше самостоятелен филм.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4438
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Черната пантера

Post by трубадур » Thu May 03, 2018 9:54 pm

Roland wrote:
Thu May 03, 2018 9:47 pm
след два епохални боклука
Тоа па :mrgreen:

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29633
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Черната пантера

Post by Roland » Thu May 03, 2018 10:23 pm

трубадур wrote:
Thu May 03, 2018 9:54 pm
Roland wrote:
Thu May 03, 2018 9:47 pm
след два епохални боклука
Тоа па :mrgreen:
Няма начин ти точно да се квфиш на тия две помии ;_;
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2686
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Черната пантера

Post by Dr. Horrible » Thu May 03, 2018 10:37 pm

Факт е, че предварителната комерсиалност и популярност на героя не води задължително до продаваемост.
В Justice League имаме тримата най-комерсиални и иконични герои на всички времена - Superman, Batman и Wonder woman, it doesn't get bigger than this, и филмът пак има малки приходи, по-малки от първите Гардиъни, които преди 2014-та никой не ги знаеше. Просто защото студиото тотално унищожи тези персонажи, или поне двама от тримата. Щото едновременно с това Wonder Woman като самостоятелен филм получи доста по-добри приходи и зрителско одобрение. Тоест, да, поредицата оказва влияние, но то стига само донякъде и два филма от една и съща поредица, дори с една и съща героиня, могат да имат доста различни резултати. А Black Panther специално в САЩ има по-добри приходи от ВСИЧКИ марвелски филми до момента - http://www.boxofficemojo.com/franchises ... engers.htm
В световен мащаб, спрямо всички други филми, излизали някога, е на девето място. Два са Марвелските над него - двата Авенджъра. http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/
Тоест все пак успехът му определено е над средния за вселената и то с много. Това не е гаранция за качество - в тази вселена има по-хубави филми. Но е доказателство, че хората го харесват масово.

Иначе аз още преди два месеца кацах, че Блек Пентър само за кратичко ще държи този рекорд, защото Infinity War ще го детронира. Не подозирах, че това ще се случи ТОЛКОВА бързо. За шест дни Infinity War спечели близо 65% от приходите му, третия уикенд някъде би трябвало да го настигне. Но това си е прекрасно, как Марвел правят хит след хит и шедьовър след шедьовър! Дори с по-непознати герои постигат чудеса и покоряват върхове! Великолепни са, никой не може да им стъпи на малкия пръст! :heart:
Life is a gift. We must celebrate it! We have to dance, to show God we are grateful to be alive.

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4438
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Черната пантера

Post by трубадур » Thu May 03, 2018 10:51 pm

Снайдер из лайф брааат

@Dr. Horrible понякога не знам дали не се ебаваш с финалните си изблици в мненията :mrgreen:

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2504
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Черната пантера

Post by penzata » Thu May 03, 2018 10:56 pm

Dr. Horrible wrote:
Thu May 03, 2018 10:37 pm
... Марвел правят хит след хит и шедьовър след шедьовър! Дори с по-непознати герои постигат чудеса и покоряват върхове! Великолепни са, никой не може да им стъпи на малкия пръст! :heart:
Ю мейниак фрийк. :ninja: :mrgreen:

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5587
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Черната пантера

Post by tigermaster » Thu May 03, 2018 11:51 pm

Това замязва на въртене в кръг и не знам кога на кого ще писне...
Roland wrote:
Thu May 03, 2018 9:47 pm
1. Не знам нарочно ли не схващаш, че нови “Отмъстители” винаги ще правят многократно повече пари от кой да е филм за сам герой. А иначе Пантерата направи пъти повече от Сивил Уор, та не знам какво се опитваш да кажеш с това.

2. Не знам колко са го рекламирали в България, но в Щатите рекламната кампания не беше с нищо по-специална от тази на другите Марвелски филми. И ще подеветдесетя (щото това вече наистина напук отказваш да го схванеш), че рекламната кампания и хайпът са отговорни за първия и евентуално в по-малка степен втория уикенд. Пантерата поставяше все още нови рекорди в четвъртия и петия си уикенд.

3. Жената-Чудо дойде след два епохални боклука, в недоразвита вселена, лишена от вътрешна логика. И пак счупи бокс офиса. Та честно казано не го виждам тоя филм да флопне без десетте години Марвел преди него. Но той и нямаше да е направен по същия начин, ако беше самостоятелен филм.
1. Не знам защо трябва да ми пука, ако трябва да съм честен. Това са филми, които се пускат при равни условия и равни цени навсякъде по света. И хайде да не са пъти повече, поглеждай boxofficemojo, преди да се изхвърляш така. Извън САЩ "Войната на героите" е с по-високи приходи.

2. Първо, рекламната кампания не спира изведнъж магически след първия уикенд и, второ, шумотевицата далеч не се изчерпва с нея, а и с материалчета като тия, които ти пускаше по-назад, за важността, революционността и незнамсиквоси на филма. Това нещо - в тоя мащаб - изобщо не знам имало ли го е с който и да било комиксов филм, честно. Гугълирай "black panther movie revolution" без кавичките и гледай какво става, после пробвай да заместиш първите две думи с което и да е комиксово заглавие и сравнявай. Примерно.

3. На единия от епохалните боклуци ти му даде 7/10 в списанието... И двата, напук на недотам добрите критически отзиви, допаднаха на публиката и се представиха съвсем добре финансово. "Жената чудо" изкара по-малко от "Батман срещу Супермен", между другото. Не казвам, че "Черната пантера" щеше да флопне, ако не беше част от този франчайз, ама викам наистина да не се правим, че не му дължи нищо. Пък и няма как да знаем какво щеше да стане, ако същият филм се беше паднал не два месеца, а две години преди инфинитито.
----
Или, с други думи, безпрецедентност имаме горе-долу колкото имаме и революция - трябва да е изпълнено това, това, това, това, това, това, това, това, това, това и това условие и критериите да са толкова тесни, че по тях всичко е безпрецедентно или революционно.

Филмът може и да е с неочаквано високи приходи в собствения си франчайз - това, всъщност, не го отричам - обаче доколко това се дължи на някакви реални качества и доколко - на външни фактори като медийната шумотевица и излизане в правилния момент? Според мен, в случай, че не е станало, е изцяло второто, понеже първото просто го няма - а очаквах и исках филмът да ми хареса.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Tenet“/“Тенет“

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests