На мен определено ми хареса много! Изпълни ме с кеф.
Историята беше хубава и ми допадна колко много неща се случиха, наистина беше свежо. Визията беше уникална - много цветна, много шарена, истински чудесна. Екшънът беше много хубав, кефеше ме колко стилно и красиво стои всичко. Музиката беше чудесна. Тъй като във форума имаше недоволство от това, че в трейлърите звучи американски рап - във филма музиката си е основно в африкански стил и стои отлично. Самата Уаканда беше яка, имаше много готин афрофутуризъм. Героите бяха много готини и много добре изиграни.
Като минус бих посочил това, че самата Черна пантера не е особено развит персонаж в собствения си филм. Някак дори в Civil War бяха успели да го обрисуват по-добре. Това е може би първият супергеройски филм, в който поддържащите герои са толкова важни, в някои отношения по-важни от главния. Филмът спокойно можеше да се казва World of Wakanda и пак да е точно същия. Та вместо него имаше чудесно развити женски персонажи. Окоей е невероятна!
Другият ми минус е, че беше мнооого слабо базиран на комиксите. Някои герои присъстваха със същите имена, но нямаха нищо общо с комиксовите си първообрази. Опитвам се да го гледам отстрани и да си кажа, че това е просто съвсем друга интепретация на този свят, но все пак си изпитах известно разочарование от това.
Но цялото нещо беше някак приказно и прекрасно. Започна с приказка и после се разви много хубаво. Хареса ми основната идея, хареса ми и как беше реализирана. Злодеят беше много хубав и пълнокръвен образ. Марвел напоследък понесоха доста критики за това, че злодеите им са тъпи. И в последните си три филма ни дадоха Лешояда (Спайдър-мен), Хела (Тор) и Килногър - и тримата бяха невероятно яки злодеи.
Допадна ми, че хем не беше ориджин филм, хем си беше самостотялен. Това, което при Доктор Стрейндж ме ядоса - че стои откъснат от останалите и е прекалено независим от тях, тук изобщо не ми пречеше. Дори сюжетът го изисква и мисля, че се справиха много добре с това.
Щеше ми се да има повече Окойе, ЧУДЕСНА БЕШЕ!
И така... общо взето съм много доволен и някои сцени си ги преповтарям в главата си.
Вие какво мислите?